bugün

Kendi cinsinden kimselerle cinsel ilişkide bulunan kimse, homoseksüel.
eşcinsel evliliklerin hristiyanlık dışı olduğunu söyleyen Papa 16'ncı Benedikt e çıplak protesto yapanlar..
nasıl bir mantık olduğunu anlamak çok zordur aman aman evlerden ırak.
hollandada cok normal olan ve bu tür secimleri olan insanların evlikliklerinede sıcak bakılan cinsel tercih.
-Milliyet gazetesinden Elif Korap'ın haberidir. Görüşleri alınan kişi Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD) Başkanı Psikiyatrist Dr. Nesrin Yetkin'dir.

'EŞCiNSELLiK TERCiH DEĞiL DOĞAL BiR EĞiLiMDiR'
Eşcinseller, "Sahnede alkışlanıp, sokakta taşlandığımız bir toplumda yaşıyoruz" diyor... Pek çok kişi homoseksüellere 'hastalıklı' gözüyle bakıyor, kimi korkuyor, kimi baskı yapıyor... Uzmanlarsa gerçeği ortaya koyuyor: "Cinsel yönelim, kişinin kendisinin seçip değiştirebileceği bir durum değil"
Eşcinsellik... Yüzyıllardır hayatın tam ortasında varlığını koruyan ancak yeni yeni kabullenilmeye başlanan olgu...

Eşcinselliğin algılanışı ve yaşanışı, her ülke ve toplumda farklı... Türkiye'de 'eşcinsel' denince çoğu kişinin aklına E - 5'te görülen travestiler, ağır makyajlı şarkıcılar, kırıtarak yürüyen, daha kadınsı giyinip konuşan dar blucinli genç erkekler geliyor... Çoğu insan eşcinsellerin gittikleri barlara uğramaktan çekiniyor, aileler çocuklarının onlarla arkadaş olmasını pek istemiyor. Öte yandan aynı toplumun bireyleri eşcinsel şarkıcıları ayakta alkışlıyor...

'Tedavilik bir şey değil'

Peki kimdir eşcinsel, ne yapar, neden insanlar kaçar ondan? Travesti ve eşcinselin farkı nedir? Bu bir hastalık mıdır? Çoğumuz eşcinselleri tanımıyoruz ve tanımadığımız bir şeyden korkuyoruz... Bu sefer onlara sorduk; "Kimsiniz? Ne iş yaparsınız? Eşcinsel olmak ne demek? Beklentiniz nedir?" dedik. Gay'lerle, travestilerle, lezbiyenlerle ve onların aileleriyle konuştuk. Ne hissettiklerini, yaşadıklarını, öykülerini kendilerinden dinledik. Hukukçuların, psikiyatristlerin eşcinsel kimliğe bakışını araştırdık....

Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD) Başkanı Psikiyatrist Dr. Nesrin Yetkin, eşcinselliğin psikiyatrik hastalık sınıflamalarından 20 yıl önce çıkarıldığını belirtiyor şöyle diyor: "Eşcinsellik üç çeşit cinsel yönelimden biridir. Eşcinsel yönelimi değiştirmeye yönelik herhangi bir tedavi girişimi, etik değildir. Zaten başarılı olma şansı da yoktur."

Ergenlikte fark ediliyor

Kişilerin, eşcinsel olduklarını genel olarak ergenlik döneminde fark ettiklerini kaydeden Yetkin, bazı eşcinsellerin, toplumdaki 'homofobi' nedeniyle yönelimlerini bir süre reddettiklerini, kendilerini karşı cinse ilgi duymaya zorladıklarını anlatıyor.

Dr. Nesrin Yetkin, bir heteroseksüelin bir eşcinselle arkadaşlık etmesinin, ruh sağlığını etkilemeyeceğini belirterek şunları söylüyor: "Cinsel yönelim asla görme veya örnek alma ile oluşmaz, değiştirilemez. Cinsel yönelim aile içinden örnek alma ile oluşsaydı, kimse eşcinsel olamazdı."

'Kendinizi gizlemeyin'

Toplumda pek çok kişinin, hatta eşcinsellerin bile eşcinselleri dışladığını belirten Dr. Yetkin şöyle konuşuyor: "Toplumda azınlıkta kalan daima dışlanır. Önyargılar da bunu etkiler. Sosyal konumları iyi olan eşcinsellerin kendilerini gizlemekten vazgeçmeleri olumlu olacaktır. Ön yargıların değiştirilmesinde medyanın tartışılmaz rolü var. Bu konu medyada ne kadar konuşulur, tartışılırsa yanlış bilgilerin düzelmesi de o kadar kolaylaşır"

Çocuğunuz eşcinselse...

Dr. Nesrin Yetkin, çocuğunun eşcinsel olduğunu öğrenen ailelere şu önerilerde bulunuyor:

- Cinsel yönelim kişinin kendisinin de ailesinin de seçebileceği ya da değiştirebileceği bir durum değil. Suçluluk, pişmanlık gibi duygulara kapılmamalı, bunu çocuklarına yansıtmamalılar.
- Profesyonel yardım alabilirler.
- Dünyanın sonu gelmiş, çocukları korkunç bir suç işlemiş ya da yüz kızartıcı bir durum varmış gibi davranmamalılar.
- Kendini suçlu hisseden çocuğa dünyada tek eşcinselin kendisi olmadığı söylenmeli.
- Cinsel yönelimi ne olursa olsun, çocuklara sevgi gösterilmeli ve destek olunmalı.
- Çocuğun toplumla ilişki kurmasına çalışılmalı.
- Kişi ailesi tarafından evlendirilmeye ya da ilişkiye zorlanmamalı.
Ne, nedir?
- Eşcinsel: Kendi cinsine ilgi duyan kişi.
- Biseksüel: Her iki cinse de ilgi duyan kişi.
- Heteroseksüel: Karşı cinse ilgi duyan kişi.
- Lezbiyen: Kadınlara ilgi duyan kadın.
- Gay: Eşcinsel erkek.
- Travesti: Karşı cinsin giysilerini giymekten hoşlanan kişi. (Türkiye'de transeksüel anlamında da kullanılıyor.)
- Transeksüel: Kendi biyolojik cinsiyetinden memnun olmayıp karşı cinse geçmek isteyen ya da geçmiş kişi.
- Homofobi: Eşcinsellere yönelik kaygı, korkuya da nefret.
(bkz: hem yobaz hem seri oy veren ibneler)
bütün bilimsel gerçekleri, doğruları, doğayı ve homofobiklerin tüm yanlışlarını bir kenara bırakırsak; bu ülkedeki, ellerinde cinsiyetlerinden başka hiç bir değerleri olmayan ve çözümü kendinden farklı olanları aşağılamakta bulan binlerce insandan bin kat daha insan olan insanlardır.
straight'ler tarafından potansiyel sapık yada iktidarsız olarak algılanan kimseler.
halkımızca 'top' şeklinde çağırılan insan topluluğu.
halkın anlayacağı bir tanım yapmak gerekirse böyle erkek erkeğe, kadın kadına sevişen, cinsel hazlar yaşayıp, kuru zeminde sörf yapan bir takım insan topluluğu.
çok amaçlı kullanılabilen kişiler.
kurban kesip kesmeyecekleri henuz belli olmayan cins. evet 3. cins olarak geciyorlar ulkemizde. kinamiyor , yargilamiyoruz. yargiliyormusuz gibi yapip ayar vermeye calisanlari esefle kiniyor , kinatiyoruz.
kendi cinsine çekim duyan kişi. cinsel çekim fikirle veya inançla olmaz. çocukken şekillenir. bu yüzden yargılanması boşunadır. kimse karşı cinsine ya da kendi cinsine yönelirken bilinçli yapmaz. bu yüzden bu konuyu herhangi bir "mesele" haline getirmek zaman kaybıdır.
Kişisel internet kullanıcılarının %80'inin bu tarz cinsel içerikli sitelere girdiği bilinen ama anlamsızca çekinilen , hor görülen , aşağılanan bir topluluk.
(bkz: gunumuz erkeklerin escinsel olma ozentiligi)
(bkz: eş cinsel)
esme cinsel deli deli aklım başımda değil...
artık kim mabadından uydurduysa bu kuralı, bu sözlükteki başlıklarda hep ayrı yazılan kelimedir.
edit: tdk'nın marifeti imiş.
(bkz: homo seksüel)
hormonal bozukluğu olmadığı sürece cinsel sapkınlıktır. cinsel tercih diye bir şey yoktur. kişi cinselliğini seçemez,cinsellik statiktir. ama hormonal bozukluğu olanları tenzih ederim.
sapıklık/sapkınlık diyenler aynaya dönüp bakmalıdır. kimse çocukluğunda bir erkekten veya kadından hoşlanmayı öğrenmemiştir, kimse böyle bir şey öğretmemiştir bize. duygudur bu, bir erkek bir erkekten hoşlanıyorsa yapabileceği bir şey yoktur. buna sapıklık diyen insanlıktan sapmıştır.
(bkz: ibne)
doğrusu eşcinseldir
kendi cinsine ilgi duyan.

eş cinsel diye yazılmaz.
eşcinseller arasında yapılan bir araştırmaya göre hemcinslerine olan bu eğilimleri sonradan değil doğuştan gelen bir şey olduğu sonucuna ulaşılmıştır. bunun dışında kalan azınlığın verdiği bilgilere dayanarak bu durumlarının yaşadıkları bir cinsel travma ile oluştuğu öğrenilmiştir.
geneli zeki insanlardan oluşan ve toplumumuzda sürekli aşağılanan kesimdir.

evet cidden çoğu çok zeki insanlar. herhalde bunun sebebi kendilerine özgür düşünce ortamı yaratmalarından dolayı olsa gerek.