bugün

mantıken kaldırılması gereken derslerdir. objektif anlatılmaz bu ders kitaplarında. ülkede din seçme hakkımız serbest ise bu konuda da serbest bırakılıp müslümanlık kadar başka dinler de öğretilmelidir ki adı 'din kültürü ve ahlak bilgisi' olsa bile müslümanlıktan başka dinlerin pek fazla öğretilmediği gerçeği vardır.
alevilere sünni mezhebinin dayatılması, açıkça faşistlik olan zorunlu ders.
dersime giren bütün öğretmenlerimin seçme hakkı bıraktığı derstir.

şöyle ki bugüne kadar hiçbir öğretmenim mecbursunuz demedi dersi dinlemek istemeyen kişiler benimle görüştükten sonra muaf olabilirler dedi

yani ortada bir zorunluluk olduğunu düşünmüyorum.
türkiye'nin laik bir devlet olmadığının göstergesi garabet.
islam'ın sünni meshebini baz alan kitaplardır. Diğer dinlerden yada felsefi görüşlerden en fazla 4-5 satır bahseder. ilk okulun başından lisenin son senesine kadar devam eder bu işkence. Öğretmenleri son derece niteliksiz, çoğu da branş öğretmeni değildir zaten, tutarlar kolundan beden eğitimi öğretmenini sokarlar bu derse. Her yıl konular aynıdır, sadece ünite yerleri değişir. Bu sene 1. ünite: muhammedin ahlakı ise, seneye 4.ünitedir.

(bkz: temcit pilavı)
din dersi değil.bence adı islamiyet dersi olmalı..Din dersin dediğimizde bütün dinler aklımıza gelir.ama okulda sadece islamiyet ve Müslümanlık anlatılır.
objektif anlatılamaz, zira objektif anlatılsa tek bir akıllı öğrenci bile müslüman kalmaz.

(bkz: türklerin kılıç zoruyla müslüman olması)
(bkz: islam ın üretimden çok talanı baz alması)
(bkz: üretim yerine talanla sağlanan bir ekonomi)
seçmeli olması gereken derstir. Fakat ahlak bilgisi dersleri zorunlu olmalı ve etkili öğretmenlerce işlenilmelidir.
hiçbirşey öğrenilmeyen derslerden ne yazık ki.. öğrencilerin boş ders, yan gel yat mantığıyla girdikleri dersler.. kitaplarda sürekli kendini yineleyen ve pek bi işe yaramaayan bilgiler mevcuttur.
din dersleri islamı yeterince anlatmıyor zaten denilesi durum. ha ama kaldılmalı mı ? bence hayır tabiki. sünnilik iddiası da kanıtlanabilir br durum degil. çunku aynı şekilde sünni bilgilerin kendilerini ifade etmedginden şikayetci sünni kesim vardır. din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri zaten bir kültür dersidir. din eğitimi öğretmenin bireysel secimidir. üstelik islamdan olmayanların tek bir dilekçeyle dersten muaf tutulma durumları vardır. mademki islam degilsin girme zorla degil. ha alevilik için de ayrı egitim dersleri yapılamsı gundemde zaten yaşanan sorunlara karşılık. onun haricinde ben müslümanım diyen birinin bu dersi almasnda ne gibi bi sakınca vardır?