bugün

daha çok üniversitelerde meydana gelen olaydır.
....

Hoca ile birlikte doktor adayları sabah viziti geziyorken birden, telefonun sesini kapatmayı unutan bir öğrencinin telefonu Emre Aydın şarkısıyla çalmaya başladı. ''Adam o lmaz dedin senden...'' Hocanın merakla beklenen tepkisi gecikmedi. ''Baban arıyor galiba. Söyle, haklı çıktı.''
.
*
arkadaşlarınızın size gülmesine hocanın ise farklı tarzlarda ayar vermesine neden olacak durum.
bazen "azar yiyeceğinizi" sanarken farklı bir tepkiyle karşılaştıran durumdur;
telefon çalar, hoca sizin telefonunuzun çaldığını farkettikten sonra suratınıza bakıp gülümseyerek;

"terbiyesize bak yaaa, derste arıyo" der*
(bkz: aşık olunası hocalar)*
telefon açıksa sırtınızdan soğuk soğuk terler dökülmesine neden olacak olaydır.ama hocanın bu olayı görmezden gelmesi insanın o hocaya karşı sempatisini artırır.
(bkz: camide cep telefonunun çalması)
tüm bakışlar size kilitlenmiştir.kiminki diye herkes etrafına bakmaktadır.siz çaktırmamaya çalışırsınız.o an biri bağırır senin telefonun diye.hoca tip tip gözünüzün içine bakar.dersi anlatmaya devam etmektedir bi yandan.telefonu kapatır hiç bozuntuya vermeden dinlemeye devam edersiniz.
dersane sınıf dersin en gıcık yeri telefon çalar bir telaş bir telaş ..
hoca: Öten titreyen ne varsa kapatın çocuğum yoksa ben kapsama alanından çıkacam hayırlı bişe değildir bu ona göre.
öğrenci:bu da iyiydi ya.
üniversitede sık rastlanan, hocanın psikolojik durumuna göre değişken bir tepki verebileceği durumdur.

bazan hoca sınıfa bir ayar verirken çok hareketli bir müzikle çalan telefon tüm sınıfın gülmesine, hocanın önce şaşırıp sonra gülümsemesine sebep olabilir ki, bu en iyi halidir.

ama genelde kötü bir zamanlamayla çalar, öğrenci alı al moru mor telefonunu bulmaya çalışır, hoca dudaklarında dalgacı bir gülümseme, gözlerinde sen görürsün ifadesi, dersi bırakıp sizi izler, tüm sınıf put kesilir.

kötüdür kötü.
herkesin irkilmesine, konsantrasyonun dağılmasına sebebiyet veren olaydır. telefonu çalan öğrenci mahcup bir yüz ifadesiyle ''afedersiniz'' dercesine bakış atar ahaliye. bunun rezil rüsva edici bir yanı yoktur, tabi eğer telefonun kışkırtıcı ve enteresan bir zil sesi yoksa.
Öğrenciye olduğunda gülmek ve telefona el koymakla sonuçlanan, öğretmene olduğunda ise sadece gülmekle kapanan bir meseledir.
bunu duyan bütün sınıfın ölümüne öksürmesiyle sesin bastırıldığı olaydır. tabi ki tenefüste ''kanka okadar öksürdük ver bi tur'' denmeside cabasıdır.
Beraberinde öksürük yağmurunu getirecek olan olay.
(bkz: yusuf yusuf)
Gicik oldugum ogrencidir. Inek bir ogrenci degilim, bu inermemi yaparken belirtmek istedim. Ama ozellikle ayfon kullanan arkadaslar, tek bir tusa basarak o telefonu sessize alacakken, bunu yapmamak nedendir? O kadar mi usengec olduk.su telefonu sessize almayi bi ogrenin artik amk.