bugün

yazarların ders çalışma metodlarını incelemek için açılmış bir başlıktır.

ben şahsen masada çalışmayı daha verimli buluyorum. yatakta uykum geliyor. masada çalışırken de kitapların yanısıra 3-5 A4 kağıdı bulunduruyorum. Formülleri, notları bu kağıtlara yazıyorum. Bu şekilde konu kısmını çalıştıktan sonra test çözmeye başlıyorum. Tabi konuyu çalışırken yazdığım notları yanımda bulunduruyorum ki hem soruları çözebileyim hem de formülleri ezberlemiş olayım.
AZ KISININ BILDIGI MUTHIS ŞEYLERE ORNEKTIR.
müzik dinleyerek çalışanları anlayamıyorum. Ancak size bir tavsiye; Ders çalışırken çiğnediğiniz sakızı sınav esnasında da çiğnerseniz bilgileri hatırlamanız kolaylaşacaktır.
öğrencilik yaşamım boyunca merak ettiğim soru.
kişiden kişiye günden güne değişen durumdur. ruh haline göre değişebilir.
bunun için program yapmak pek işe yaramaz
Tek bildiğim it gibi ezberlemek işe yaramıyor. Vizede çakıyon. Sonra oturuyorsun aşağı.
Odaklanma ister. Ondan sonra müzik dinlemişsin, dinlememişsin, not tutmak, sesli okumak bu tür şeyler tırt. Odaklanma önemli. Bunun içinde yapılması en güzel şey kitap okumak, kitaptaki dünyaya bürünmektir.
Derste ogrenirim, soru cozerim.
çalışılmaz.
"Yeter ya nasıl çalışcağımı çözememekten çalışamıyorum" diyerek çalışmayı bıraktığım anda gördüm bu başlığı. Beni mi gözetliyorlar noluyo demedim değil hani. Neyse arkadaş çalışamıyorum yahu. Yazsan olmuyor zaman yetmiyor yavaş gidiyor, yazmasan adam akıllı sırayı ezberi kafana sokamıyorsun. Ay delircem bi akıl yahu??
Çok basit defteri kitabı masaya koyduktan sonra mobilden sözlüğe giriyoruz daha sonra açılan am got meme başlıklarına sövmekten, ders çalışmaya vaktimiz kalmıyor ve yatıyoruz.

Ertesi gün yapılacak olan sınavda mervelerin orospu olması, memesi büyük kadın çekiciliği gibi şıklar olmadığı için sınavdan kalıyoruz.
Sözlükten cikarak.
arka planda müzik olmazsa olmaz.
başlık açarak değil.
çok tecrübeli olduğum bir konu. gerekli tüyoları tabi ki saklamayacağım.

1- ders çalışabilmek için bir amaç olmalı.
2- amacın doğrultusunda zaman dikkate alınmamalı.
3- amaç ve hedefler önüne gelene açıklanmamalı. (hedefin anlatıldığı kişi sayısı ile hedefin gerçekleştirilmesinin arasında ters orantı olduğu deneylerle kanıtlanmıştır.) (ayrıca fatih'e sefer hazırlıkları esnasında nereye gidileceği sorulduğunda fatih'in cevabı "eğer sakalım bunu bilseydi sakalımı keserdim" olmuştur.)
4- çevresel etkenlere karşı (sözlük, instagram, face, halı saha ve sair) tamamen duyarsız olunmalı ve hedefe ulaşıncaya dek dondurulmalı veya kapatılmalıdır.
5- eğer soru çözmekte zorluk çekiliyorsa bunun çözümü ona benzer soruları daha fazla çözmekten geçer.(askerde şınav çekemeyene daha fazla şınav çekme cezası verilmesi bundandır.)
6- türkçe için hızlı okuma kursu saçmalığında vakit kaybedilmemeli bunun yerine bol bol roman okunmalıdır.
7- çözülemeyen sorular mutlaka bilen birine çözdürülmeli.
8- çalışırken müzik dinlenmemeli.
9- yapılan işten zevk alınmalı. (bu maddeyi anlayabilmek için matematik sorusu çözmeyi ultra kill almaktan daha çok sevmelisiniz.)
10- her şeyden önemlisi kendi kendinize de keşfedebileceğiniz bu tüyoları kendinizin keşfetmesi gerektiğini unutmamalısınız.
11- bu maddeleri gerçekleştirmek için gerekli olan tek bir şey var. onun ismi de hırstır. güzel kardeşim hırslı değilsen sana üni yok.(tecrübe edilmiştir.)
eline bir boyalı kalem ve bir de kurşun tahta kalem alarak, önemli yerleri boyalı kalem ile üzerinden geçerek bir kez daha okumak. kurşun tahta kalem-i de kitabın üzerine not alarak çalışmak iyidir. az önce yaptığım gerçekten işe yaradı.