bugün

genellikle doğayla vakit geçirmeleri tavsiye edilir doktorlar tarafından. o nedenle, eğer mümkünse, uzun yürüyüşler, varsa deniz kenarında, parkta, bahçede geçirilecek vakitler iyi hissettirmeye yardımcı olabilir.

yakınlarda gidilecek o şekilde yerler ya da gitmeye müsait durum yoksa, youtube'da birkaç saatlik doğa sesleri videoları var. fonda onlardan biri açılarak gözler kapatılıp bu dünyadan biraz uzaklaşılabilir. gerçeğiyle aynı etkiyi yaratmaz belki, ama denemeye değer.

bu durumdan muzdarip olan herkese geçmiş olsun. süreç uzun sürse de atlatmak mümkün. umudunuzu kaybetmeyin yeter.
Konunun uzmanı değilseniz, tavsiye vermemek en doğrusudur.
Yapacağınız en büyük tavsiye yardım alması konusunda onu yüreklendirmek ve bu zorlu sürecinde onun yanında olmaktır.

876656 çeşit depresyon vardır.
Kaş yapayım derken göz çıkarmak an meselesi olabilir. Aman dikkat!
Yaşamak çok güzel birşeydir. Seni hayattan bezdiren, sıkıntı veren, üzen şey her neyse ondan kurtulmayı bil. Eğer mezarda yatan sayısız ölüye yeniden bir gün olsun yaşama şansı verilseydi ne kadar sıkıntılı,zor bir hayat yaşamış olursa olsunlar hepsi istisnasız evet derdi, öncelikle bunun farkına var.

Sevgilin, eşin, nişanlın mı seni terketti? Bir erkeğin/kadının yerini doldurabilecek hatta daha iyisi mutlaka vardır. Sadece henüz senin karşına çıkmamıştır.

Maddi sıkıntılar mı çekiyorsun, ev, araba gibi şeylere sahip olamamak hatta daha kötüsü bunlar olmadığı halde altından kalkamayacağın bir borcun mu var? Materyallere aşırı duygusal anlamlar yüklemek çok saçma. Bunlar mutluluk getirmiyor, ömrünün yarısını tamamlayınca farkedeceksin.

insanların sana değer vermediğini mi düşünüyorsun, işyerinde, sosyal çevrende hatta aile içinde eziliyor musun? Hayatın o kadar mukaddes ve sana özel birşeydir ki diğerlerinin onun kalitesini düşürmesine izin verme, sana değer veren birileri mutlaka olacaktır, onların kıymetini bil!

Eğer halen kendini kötü hissediyorsan bil ki ben hiç tanımadığım halde seni seviyor ve varlığına sonsuz saygı gösteriyorum, içini dökebilirsin, en azından ağladığında başını koyacak bir omuz olurum!
bunları yapabilse zaten depresyonda olmazdı. tavsiyeleri yerine getirmeye çalışsa bu sefer de depresyon izin vermez. kısır döngü. kısa çözüm ilaca başla 1-2 ay sonra da terapiye başla. 1 seneye düzelir. bekledikçe iyileşme süresi de uzar. ne kadar erken o kadar iyi.

yukarıda bir arkadaş yazmış, bir sürü depresyon çeşidi var diye. doğru demiş. organik bir durumdan kaynaklanan depresyonlar da var. git öğren durumunu sonra da tedaviye başka. hadi. hadi bekliyorum.
(bkz: inşirah Suresi)
galatasaray'ı tutun. valla çok eğlenceli.
Yazılan her tavsiyeye kendi kendime aynı şu şekil bir tepki verdim.
görsel
Bunları yapabilsek zaten depresyonda olmayız amk.
imkansızı “geçer kanka “ boş ver kanka “ demek gibi saçma tavsiyelerdir. Olay kişide başlar ve biter.
halinize şükredin.istediğiniz şeyler için çaba sarfedin, istediğiniz hiçbirşey hop kucağınıza düşmeyecek. net.
Evet depderin bri depresyon içindeki bireyin sorduğu bir soru. Arkadaşlar ne yapmam lazım mütiş zekalı olabilirim ama çıkamıyorum belki sizin yardimınız dokunabilir ee ne demişler cahillik mutluluk.
Konuş. Anlatacak kimsen yoksa aynanın karşısına geç kendine konuş.
zikir çek.
depresyondayım halk arasında yaygın bir kelime olsa da tıbbi terminolojiden gelen bir kelimedir. bu yüzden kendinize depresyondayım tanısı koymayın. buna doktor karar verir.
genel depresyon tablosunda aşağıdaki belirtiler iki haftadan uzun ve günlük yaşamı etkiler.

kişinin ilgi duyduğu şeylerden artık zevk alamaması.
hiç uyuyamama ya da sürekli uyumak istemek.
hiçbir şey yapmaya halinin olmaması, sürekli yorgunluk.
aşırı alınganlık ve hassasiyet.
işlere odaklanamama, dikkat dağınıklığı, unutkanlık.
iştah kaybı ya da aşırı iştah artışı.
geleceğe yönelik olumsuz düşünceler.
kişide özsaygının düşmesi, kendini yetersiz hissetme, özgüven yitimi.
kas ve eklemlerde huzursuz eden ağrı hissedilebilir.
cinsel yönden isteksizlik olabilir.
ağır vakalarda intihar düşünceleri.

depresyonun çok çeşidi olmasına rağmen orta ve hafif depresyonlar psikoterapi ile giderilebilirken daha ağır seyreden vakalarda ilaç kullanımı çok daha ağırlarda ise hastaneye yatış gerekebilir.

depresyondaki kişilerin tedavisinde beslenmeye dikkat etmek de önemli ölçüde başarı sağlar.

su tüketimi 1-1.5 litreye çıkartılmalıdır ki dehidrasyon engellensin.

kızartılmış, işlenmiş, doymuş yağ oranı yüksek gıdalardan ve beslenme şeklinden kaçınılmalı.

faydalı yağlardan yana zengin besinler tüketilmeli. haftada 2 balık ve günde 10-15 tane fındık gibi.

yeşillik yönünden beslenmeye ağırlık verilmeli. salata ve sebze yemekleri gibi.

sigara, alkol ve kafein tüketimi minimuma indirilmeli imkan varsa hiç tüketilmemelidir. bu tür zararlı alışkanlıklar özellikle c vitamini ve demir vitamini alımlarını engellemektedir.

papatya, melisa,kuşburnu, sarı kantaron, ıhlamur gibi sakinleştirici bitki çayları kişinin rahatlamasına yardımcı olabilir.

şeker tüketimi oldukça azaltılmalıdır.

kişiyi gün içinde az az ve sık sık yemek yemeye teşvik etmek kimi vakalarda fayda sağlamaktadır.

selenyum yönünden zengin besinler de diyete eklenebilir.

çoğu orta-hafif depresyon yüzde 85 tedavi edilebilmektedir. hafif vakalar 2-3 haftada ilaç desteğine bile gerek kalmadan düzelirken orta-ağır vakalar en az 6 ay ilaç desteği gerektirebilir. fakat yukarıda da yazdığım gibi depresyon tanısını psikiyatrist ya da psikolog koyar. gerektiğibde psikolog psikiyatriste yönlendirir. hekim sizden kan değerleri, troid bezi ile ilgili testler isteyebilir. kendi başınıza depresyon tanısı koymayın sakın. ancak öbu durumdan siz veya yakınlarınız şüphelenenilir. eğer yakınlarınız sizde depresyon olduğunu düşünüyorsa onlara kulak verin bir hekime görünmekten çekinmeyin. zaten olaylarla ilgili sizi yargılamaz ya da hakkınızda olumsuz düşünmezler. onların derdi tanı koymaktır sadece. olayların içeriğiyle ilgilenmezler bile. belirti ve ipuçlarını yakalamaya çalışırlar. ilaç tedavisi gereken durumlarda size yazdıkları ilacın dozunun ayarlanması için 2 hafta ya da 1 ay sonra tekrar görmek isterler genelde.
Arayışta olman iyiye işaret. Doktora git. Personel trainerlardan, yaşam koçlarından.... Uzak dur. Hatta kaç
- sabah erken kalk 6-7 en geç 8
- gün ışığı al uzun yürüyüşler olabilir.
- erken yat.
- kendini dışarı çıkartacak şekilde etkinliklere katıl dil kursu, vs.
- kendini sev.
Sanırım liseden beri buradayım. Belki daha önceden. Herkes kadar bir şeyler yaşadım. Tavsiyeden teskinden hoşlanmam ama söylemezsem içimde kalır. Babam kanser oldu. Her şey çok hızlı gelişti. Şuan sabah saat 6. Ben onkoloji kliniğinde ağzımda maske 2li deri bekleme koltuğuna uzanmış ağlıyorum. Şunu söylemek istiyorum. Hayatta en önemli 1. Şey sağlık, 2.si aile. Bunu unutmayın ve gerisini kafaniza takmayın..
Sadece sevdiğin şeylere odaklan,uyku düzenin olsun.dertlerini düşünme.
dua et. dua her şeyin ilacı seni depresyona sokan şeyi düşünmemeye çalış.
duvarla konuş (denendi ve onaylandı, işe yarıyor)
Bana ne ki bundan?! Ne yaparsan yap?! Heheh?!
canın ne yapmak istemiyorsa onu yap. zorlasan da keyif almasan da yap. başka bir çözümü yok bunun.
görsel
göksel dinle.
(bkz: depresyondayım)
kendin başa çıkamıyorsan profesyonel destek al.
Seçeneklerinin arasında intiharin da oldugunu unutma.