bugün

hah işte çocukluk boyunca kafa patlatıp da mantığı çözülemeyen tekerlemelerdendir. ömrümün yarısı bunun mantığını anlamaya çalışmakla geçti lan! hayır işin acı tarafı sonradan fark ettim ki mantığı filan yokmuş cümlenin. gayet saçma sapan... bak yine sinirlendim. yapmayın etmeyin çocuklar öğreniyor bunları sonra işi gücü yok zaten dünyaya yeni uyum sağlamaya başlayan o beyinde düşün dur.

neymiş? "dal sarkar kartal kalkar, kartal kalkar dal sarkar" şimdi cümlenin ilk kısmı mantıklı sayılabilir. önce bi kartal dala konmuş bakmış dal ince filan. sarkmış, eğilmiş, bükülmüş öyle olunca. kartal da "naapıyım? kalkayım bari." demiş. buraya kadar her şey normal. sonrasında kalkmaya karar veren kartal düşüncesini eyleme döküp kalkmış ama o ib.e dal niye sarkıyor? sen de kalksana güzel kardeşim! kartal kalkınca kalkman lazım senin sarkmak da neyin nesi? çok sinirliyim sözlük.

edit: başlık. başa. kalmak. filan.
çift yönlü bir "ancak ve ancak ise" önermesidir.

dal sarkar <==> kartal kalkar
r harfini söyleyemeyenler için dillendirilmesi oldukça zor bir tekerlemedir. *
Ticaret liselerinde daktilo kullanırken çatır çutur sesler arasında en çok ve en hızlı
yazılması için yarışılan tekerlemedir.
r harfini söyleyebilenler içinde oldukça zor bir tekerlemedir.
sar karkal sarkal dartar kaltar sarkal dar dalkar.
(bkz: söyleyemiyorum)
(bkz: kafanın karışması)
dünyanın en zor tekerlemesi.

diğerlerini çatır çatır söylerken bunu kesinlikle beceremiyorum. en sonunda kar kar kar kar kar kar kar şeklinde bir şeye dönüşüyor.