bugün

1) türkçede bahsi geçen kelimenin o sıfata sahip olduğunu gösteren, bir de o sıfata ait olmadığını vurgulayan iki zıt anlamlı eki vardır. bunların biri -li, biri de -siz dir. ama öyle bir kelime vardır ki hangi eki alırsa alsın aynı anlama gelir:
(bkz: uykulu)
(bkz: uykusuz)

2) benzerlerinden farklı olan, farklı bir yanı olan her kişi farklı olmanın getirdiği ilgiyle yükselir bulunduğu konumdan. farklılığın para, farklılığın onur, farklılığın saygıyı getirdiği şu dünyada sahip olduğu ayrıcalıkla gurur duymalıdır bu kişi. fakat bazı genelden farklılıklar vardır ki yüceltmez, aşağılatır kişiyi...
(bkz: köse)
(bkz: kel)
(bkz: deli)

3) insanı yücelten şeyler çoğu insanın sahip olamadığı şeyler olmuş şu dünyada. insan olarak doğmuş olmak insan olma ya yetmemiş ya... ama bazen fazlalıklar değil, eksiklikler yüksek gösterir o insanı. ama bunlar birer yanılgıdır bilinmesi gereken...
(bkz: serseri)

4) bazı şeyler sahip olduğu değerler içinde, dünyada eşi benzeri olmayanları barındıran birer kıymetlidirler. ve kıskançlık mıdır, daha iyisine duyulan ihtiyaç mıdır bilinmez; dünyayı üç boyutlu görememe sorunuyla* bu kıymetlilerin aşağılanması sonucu ortaya çıkan çelişkilerdir:
(bkz: mustafa kemal atatürk)
(bkz: cumhuriyet)

5) zamanında adını kimsenin anmadığı sanatçılarımızın sadece ölmüş olmaları kaynaklı, eserlerinin satış rekorlarına ulaşması durumudur.
örnek vermiyoruz. çünkü ölünün arkasından konuşulmaz.
bir yahudiye gore islamin, bir muslumana gore museviligin, bir hiristiyana gore her ikisinin de yanlis olusu. allah mi celisiyor kullari mi? sarap icmek hiristiyanlikta ve musevilikte oldugu gibi kutsal mi islamda oldugu gibi gunah mi? isa allah'in oglu mu gayrimesru bir cocuk mu? allah baba olabilir mi? olamazsa isa yalan mi soyluyor? eger dinler gercek degil uydurma ise butun bunlar gercek olmadigi icin "celisen gercekler' kategorisne girer mi?
bu bir paradokstur.
tanrı dünyayı yoktan var etmiştir.

fizikte hiçbir şey yoktan var olamaz.

peki tanrı'yı kim yoktan var etmiştir ?