bugün

28 eylülde başlayacağım ilim irfan yuvası.ilk işim arkadaşları örgütleyip para toplayarak bir kampüs yaptırmak olacak.ben böyle bir mimari görmedim iki bina ve ortada bir kafeterya ayrıca doğayla içiiçe kavramının hakkını da sonuna kadar veren yerdir. (bkz: California Beach Universty)
Asıl ulaşım aracı otostoptur. Hatta yoldan geçen abone sürücüleri vardır. Bunlar kendilerine öğrenci taşımayı asıl amaç olarak seçmişlerdir. Hatta bir keresinde gidiş ve gelişte bindiğim araba aynı olunca 'yine mi siz lan , beni mi bekliyorsunuz olum' gibisinden bir tepki almıştım.
dil eğitiminin ne kadar yeterli olduğu konusunda kuşku duyduğum okulum.2009 yılında iktisat fakültesindeki hazırlığın zorunlu olmaması ve (zaten haftada 2saat olan)bölümlerde görülen ingilizce dersinin kaldırılması sonunda, diğer üniversitelerin gelişmekte olup bizim neden geriye doğru adımlar attığımızı anlayamadığım sisteme sahip bir okuldur!!!
sırf izmir'e olan yakınlığından dolayı öğrenci tarafından tercih edilen ve öğrenciyi bin pişman edip hayal kırıklığına uğratan, spil dağı'nın yamacında kurulan üniversitemsidir. ne diye allah'ın bu dağına geldim diye sorar öğrenci kendi kendine.
fakülteleri birbirinden uzakta kurulan -hele bir de demirci eğitim fakültesi var ki düşman başına; manisa'ya 3 saat uzaklıktadır- ki bundan dolayı kampüs kavramı da yerle bir olmuştur. ilköğretim okulu bile bu sözde üniversitenin binalarından daha büyüktür. sanki birileri silah zoruyla açtırmış bu ahır misali okulu. * *
üstelik öğrencilerin barınabileceği yerler çok eskimiş ve boşaltılmış bir askeriye binasından kalma hijyenden yoksun, yemekleri insanda halsizlik yaratan, hasta eden, sağlıksız bir kantine sahip olan ve yurtkur'a ait hapishane misali bir öğrenci yurdu var. diğer bir alternatif olarak meriç yurdu var ki bu da cemaate bağlı bir yurttur. esnafların öğrencilere yardımcı olduğu söylense de siz inanmayın, kanmayın. zira eve çıkmak için başvurduğunuz emlakçılar sizin öğrenci olduğunuzu öğrendiği anda kirayı biraz daha artırarak size itelemeye çalışır ki bu da dayanılmaz bir sancıdır; koyar insana. yakın olduğu için izmir'li öğrenciler hergün izmir-manisa arası gidiş-dönüş yaparlar.

öss'den sonra yapılan tercihlerde asla listeye konulmaması gereken bu okulu son çare diye tercihlerin sonuna yazacak öğrencilere söylemek gerekirse bir yıl daha dişleri sıkıp sınava hazırlanmak daha mantıklı ve daha tutarlıdır. biri size silah zoruyla yazdırmaya çalışsa bile -aman ha!!!- sakın ola ki yazmayın ve hatta o silahı alın ve kafanıza sıkın. yoksa orada hergün ölmekten beter olursunuz. aksi takdirde "ben ne diye bu dağ başında okumaya geldim, ellerim kırılsaydı da bu okulu tercihlere yazmasaydım" deyip orada geçireceğiniz yıllara yanarsınız da yanarsınız; taa ki kül olana kadar!

bu entry'yi okuyup da hâlâ celal bayar üniversitesi'ni tercih etmekte ısrarlı ve kararlı olan ahmak * bir öğrenci varsa bana özel mesaj göndersin de onu kararından vazgeçirmek için kendisine yalvarayım.

(bkz: oh be dünya varmış)
eveet, sevgili cübülü kardeşlerim. malum, yeni bir öss** döneminden çıktık ve ösym gerekli yerleştirmeleri yaparak, bazılarınızı cübüye yerleştirdi. hayatının en güzel yıllarını bu sikindirik okula vermiş biri olarak, siz değerli kardeşlerime cübüde hayatta klavuzu babında bir şeyler hazırladım. buyrun;

Yeni başlayanlar için C.B.Ü.:

1. hemen, "ben bu okulda kalmam, seneye ege'ye geçerim aga" demeyin, sene sonunda çok üzülürsünüz.
2. heyecana kapılmayın, büyük hayaller kurmayın, ikinci sene mahvolursunuz. tecavüz kaçınılmazdır, zevkinize bakın.
3. en iğrenç öğrenci kartına sahip olacaksınız, üzülmeyin.
4. manisa halkıyla iyi geçinmek zorundasızdır, çünkü yarısı, sizin okula gitmenizi sağlayan dolmuşçulardan oluşmaktadır.
5. asla üniversiteyi korumaya kalkmayın, taşakoğlanı olur çıkarsınız.
6. en iyisi okula sarhoş gitmektir, böyle yapın, hiç bir şey hissetmessiniz.
7. tiki olmaya kalkmayın, zaten yeterince bulunmaktadır, gerçi özünüzde yoksa öğrenim kredileriyle de olunmuyor.
8. bunu aklınızdan çıkarmayın, sakal uzatmayın, kendinizi apayrı bir ortamda buluverirsiniz.
9. paranızı otobüse dolmuşa harcamayın, daha karlısını yapıp otostop çekin.
10. okul bahçesinde, beygir, eşek, katır, boğa, koyun, keçi, vb... hayvanlarla rastlamaya alışın ki, gün gelecek onları insanlara tercih edeceksiniz.
11. şunu untmayın ki lise artık bitmiştir ve kanaat notu diye birşey artık kalmamıştır ve geçme notunuz atmıştır.
12. haa buda yetmez diyorsanız, kendinizi bütünleme sınavlarına saklayabilirsiniz, bundan sebep asla kendinizi kasmayın.
13. sürekli arkanızı kollayın, zira sürekli arkanızdan konuşacak birileri olacaktır. yaşamdan izole kampüslere sahip olduğu için, insanlar sıkıntıdan birbirlerine sarmaktadır. siz fazla vakit geçirmeden, hemen izmir'e kaçmaya bakın derslerden sonra.
14. dedikodu bu okulda milli bir spordur, eğer düzenli olarak kantinde vakit geçirmeye başlarsanız, kısa sürede siz de profesyonel bir dedikocu olabilirsiniz.
15. kantindeki grupları erkenden tespit edin. çalışkanlar, dedikoducular, serseriler, kaşarlar ... şeklinde gruplaşmalar vardır. hiç bir gruba dahil olmayın, ama her gruptan en az bir kişiyi tanıyın.
16. mevcut olan az sayıdaki öğrenci kulübüne sırf sosyal olacam, karı kız düşürecem diye katılmayın. hiç bir numaraları olmadığını ve karı kız yerine sürüyle sapla muhattap olacağınızı belirtirim.
17. okuldan 2 ayda soğumak istemiyorsanız, ulaşım için servis yada manisa seyahat isimli sikindirik ulaşım aracını kullanmayın. otostop ne güne duruyor, yanınıza bi tane dişi alarak otostop çekmeye başalabilirsiniz. özel şoforunuz 30 sn içinde önünüzde duracaktır.
18. benim gibi zeki bir adamın burda ne işi var demeyin, yalnız değilsiniz. çünkü bu okul tamamiyle zeki ama tembel gençlerden oluşuyor.
19. ulan bu okul 4 senede nasıl biter diye üzülmeyin, zira okulunuz 6 senede bitecek, 7 ye hazırlıklı olun.
20. celal bayar'da değilde oxford'da ders verdiğini sanan hocalarınızdan, ders boyunca minimum 2 kez, "bunu nasıl bilmezsiniz" soru cümlesini ve takriben, ders çalışmamakla ilgili bir kaç zırıltı duyacaksınızıdır, sinirlenmeye hiç gerek yoktur. içinizden "bunları bilseydim bu allahın cezası yerde işim ne zaten" diye sölenmeye başlayın, söylenin söylenin ve söylenin. siniriz yatışana kadar ders bitecektir zaten.
21. okula özellikle izmirden geliyorsanız ve manisa seyahat yada servisi tercih ettiyseniz acilen bir mp3 çalar alın yoksa turk pop muziği, arabeskin duayenlerinden olup çıkarsınız.

evet gençler şimdilik bu kadar. aklıma gelen yeni şeyler oldukça ekleme yapacağım. sizin de aklınıza takılan bir şey olursa, özelden bana ulaşbilirsiniz.
hüseyin karakayalı, cengiz yılmaz ve naci muter isimli hocalarıyla canından bezdiren üniversitedir. hakan aracı ve kemal çelebi gibi iki mükemmel insanı da bünyesinde barındırır.
Bir Manisalı olarak gurur duyduğum fakat bir o kadar da küfür yediğim üniversitedir . Küfür yememin nedeni ise Fakültelerin farklı ilçelerde merkezden uzak olmasıdır .
en son gördüğümde inşaat alanları bayağı boldu. okunacak bir okula benzemiyordu. özellikle servislerin pahalılığı size vay anasını dedirtecek cinsten. hakkaten okunmaz.
amblemi lale olan üniversitemiz.92 de kurulurken seçilmiş olup olmadığı konusunda bir bilgim yok lakin hiç mi düşünmediler acaba "göt lalesi" diye bir terimin olduğunu?
öğrencilerin düştüğü duruma bak...
öğrencilerinin neredeyse tamamını izmirli öğrenciler oluşturan izmir üniversitesi görünümlü bir manisa üniversitesidir. son çare olarak girdiğim bu okulda ilk gözlemlediğim şey yıllar önce bitirdiğim liseden bile daha bakımsız daha bir terkedilmiş olmasıdır.buraya bilerek ve isteyerek gelen öğrenci hemen hemen hiç yoktur. hele ki benim gibi izmir dışında başka bir şehirde okumak istemeyenler ve izmirdeki devlet üniversitelerini tutturamayanalar için bulunmaz bir hint kumaşıdır.öğrencilerinin bu kadar memnuniyetsiz olmasının tek sebebi izmirden uzak olmasıdır. onun dışında bu okulu alın komple bornovaya koyun ne kampüsünün bir önemi kalır ne de eğitiminin.hergün ilkokul öğrencisi gibi servislerle gidip gelmekte ayrı bir koyar insana ama o servislerde iyi muhabbet döner hele birde ikinci öğretimsen gece dönerken alkol muhabbetlerinin tadından yenmez.
http://www.hurriyet.com.t...ndem/16609235.asp?gid=373
ismi yakında "mehmet pakdemirli üniversitesi" olarak değişecek üniversite.

ben demiyorum bunu rektör bey(!) diyor: (bkz: burası benim üniversitem hepinizi atarım)

yakında "burası benim üniversitem celal bayar da kim, bundan sonra buranın adı 'mehmet pakdemirli üniversitesi' olacak, senatodan karar çıksın, itiraz edenleri atın" şeklinde sümkürürse kimse şaşırmasın.
iktisadi ve idari bilimler fakültesini muradiye'ye taşıyacak olan ve uncubozköy kampüsünü olduğu gibi tıp fakültesine bırakacak olan üniversitedir.

biz de düşünüyorduk, bu yeni binalar falan okulda bir gelişme var, kampüs güzelleşiyor diye. meğerse tıpçılar içinmiş. bize yine dağ yolları gözüktü.
eğitim için gidersin, filozof olur kalırsın. manisa filozofu... o derece.
vergi hukuku hocası ahmet utku seven'in 110 kişilik sınıflarda imza föyünü ders sonunda sınıftaki öğrencileri sayarak teyit eden, fazla imza varsa tüm sınıfı yok yazan, cinnet geçirmeye neden olan hocaların var olduğu üniversite.
her ne kadar tgb ve yanaşlarını desteklemesemde tgb den daha faşist bir hareketle, bülent arıncı protesto etmek için toplanan öğrencileri okuldan atan okuldur. okul mudur bilmemde. oradaki öğrencilerin bu duruma sessiz kalması eğitim anlamında yetersiz olduğunun göstergesidir.
Öğrenci işlerinden ön kayıtların bugun itibariyle başladığını belirtmek isterim.

http://www.bayar.edu.tr/ogrenci/kayit_duyuru.php
astsubaylığı beğenmeyip sınıf öğretmeni olurum daha iyi dedikten sonra babayı bulduğum üniversite.okulun manisa merkezde olduğunu zannederek ilk başta sevinmiştim. sonra okulun neredeyse ardahan kadar uzak bir yerde (demircide) olduğunu öğrendim. dört yıl demircide nasıl geçer be? eminim eğitim fakültesini bu yıl kazanan 750 öğrenciden 700ü şimdiden yatay geçiş hesabı yapıyordur.

bu arada eğitim fakültesini merkezden 180 km uzağa kurma rekorunu elinde bulunduran celal bayar üniversitesini tebrik ediyorum.
el insaf be öğrencide insan.
akp'li rektör geldikten sonra, yeni gelen hocaların hepsinin akp'li olduğu üniversite.
dağ başı gibi bir yerde olması nedeniyle, yarım dönemden sonra tahammül edilemeyen üniversitedir.
memleketimin üniversitesi.
2 ocak 2011 pazartesi günü, bazı öğrencilerin eylem ve basın açıklaması yaptığı üniversitem. 3 otobüs kadar da çevik kuvvet hazır beklemekteydi. eylemin nedeni ise, 29 aralık uludere olayları imiş..

o değil de, 3 senedir şu üniversite'de okuyorum ve ilk defa bir eyleme tanık oldum. harbi üniversite öğrencisi olduğumun daha yeni farkına vardım sanırım. *
isli, dumanlı, bulutlu havasıyla insana kendini mordorda hissettiren, üniversiteyle alakası olmayan işletme. *
son 2 yılda ciddi anlamda gelişmiş bir üniversitedir. hala bir çok eksiği var tabi, ama muradiye kampüsünde sürekli çalışmalar var. yalnız servis işi hala sakat. muradiye öğrencileri dolmadan kalkmayan, 15 dakikalık yola 2 lira ücret alan, belirli bir güzergahı ve kalkış saatleri olmayan servis yüzünden sürekli zor durumda kalıyor. mesela garaja gittiniz servise bineceksiniz, bindiniz ama servis daha boş. dolana kadar bekliyorsunuz, dolmazsa servis hareket etmiyor. artık 15 dakika mı beklersiniz, 30 dakika mı beklersiniz o şansınıza kalmış.

belediye otobüsünün gitmediği tek üniversite kampüsü muradiye sanırım. cbü rektörleri sağolsun. 1992 yılından beri servis olayı çözülmez mi arkadaş!
yönetimin açısından değil ama diğer yönlerden gelişmekte olan bir üniversitedir. Özellikle muradiye kampüsü ana kampüs seçildikten sonra yapılan binaların hızı ışık hızıyla bir seyretmektedir.