bugün

jöle desen değil, saç spreyi desen ne alakası var... bir garip varlık! parlaklık verip de şekil vermediği rivayet edilir.
jolenin atasi oldugu da soylentiler arasinda. bakmislar sekil vermiyo, sekil verenini yapmaya kasmislar, sonra jole cikmis iste.
eskiden özellikle orta yaş ve üzeri erkeklerin kullandıkları, yağlı ve yağsız tipleri bulunan bir nevi parlatıcı kremdir.

jöle ile hem nitelik ve hem de kullanım amacı olarak farklılık gösterir. jöle genellikle, saçlara şekil verme ve verilen şekli muhafaza etmesi için kullanılırken, briyantinin böyle bir özelliği yoktur. o yalnızca, saçları biri birine yapıştırır, parlaklık ve hoş koku verir. ülkemizde en meşhur marka necipbey briyantinleri idi. halen üretilmekte midir? bilmiyorum.
atası limondur.
(bkz: brilliantine)
uzun saçlarda, saçların dağılmasını, uçuşmasını önlemek için kullanılabilen krem.
bu aralar dax ile yeniden hayatımıza giren bir saç kremi.
bir zamanların efsane saç şeysi. günümüzde yerini neye bıraktı bilinmez ama yerini bişeye bıraktığı kesin. bugün arkadaşlarla muabbeti geçti de briyantin kelimesini cümle içinde kullanmak bile garip geliyor insana. o derece çıkmış hayatımızdan.
parlak kafa lafından sonra kullanılmayan krem.
banyodan sonra kabaran saçları yatıştırmaya yarayan bakım kremidir.

şekillendirici değildir. parlak bir görünüm verir.
yağlı görüntüsü verir.
(bkz: kobe briyantin)
perma yaptiranlarin gunu birlik kullanmasi gereken urundur. bu yuzden iki gune bir sac yikamaktan can cikar. joleden daha az zararlidir.
Mazide kalmış kozmetik ürünü. En son ilkokuldayken kullanıyordum. Saçta oluşturduğu etkiyi hatırlamıyorum ama o müthiş kokusu hala burnumda.
Uzun yıllar sonra Dün aldım ve sürdüm. Saçı sürekli ıslakmış gibi gösteriyor. Sürdükten sonra saç kuruduğunda (ama görüntü olarak asla kuru görünmez) saçınızı ıslatıp tekrar tararsanız saç daha iyi görünür.
Bugünlerde gençler briyantine fazla rağbet etmiyor galiba.