bugün

Başlığı açan yazar nece konuşuyor ben anlamadım. Kırgız diline benziyor herhalde. Ne soylerım anamga ne dorim atamga.
yıllardır 35-45 kg arası basıyorum gayet de fit tutuyor beni.
Kolay set ne olaki ?
bu da değişik bir kahve çeşidi galiba, gurmeler daha iyi bilir gerçi...
Çok Fazla.
Sikletine göre değişir. Ama genel anlamda koordinasyonunun sıfır olduğunu varsayarsak full range of motion’ yapıyorsan fena değil.
Bench Press'i Arttirmak Için 20 Tavsiye
1. Omuzlar Arkada:

Halter kaldırırken omuzlarınız geri çekilmiş vaziyette olmalı. Eğer alışık değilseniz ilk başlarda biraz pratik yapmanız gerekebilir. Ayakta dururken ellerinizi duvara yaslayın. Şimdi bir adım geri gidin. Burdan belinizi kırmadan ve ileri yatmadan sadece ellerinizi uzatarak duvara doıkunmaya çalışın.
Devamnda uzatılmış pozisyona geçin. Bunu yapmak için deminki hareketin tam tersini yaparak dirsekleri kırmadan kollarınızı çekebildiğiniz kadar geri çekiyorsunuz. Sırtınızın yan taraflarınız kasılacak. Bunu günde 5 dakika yapın ve haftada bir kaç gün yaptıktan sonra hemen yapabilir duruma geleceksiniz. Bu pozisyonda omuzlar halter kaldırmak için en güvenli ve en kuvvetli halde oluyor.

2. Ayaklarınızı Kullanın:

Halter kaldırırken ayaklarınızın yere sıkıca bastığından ve havaya kalkmadığından emin olun. Aynı zamanda harekette etmemeliler. Bu size daha fazla ağırlık kaldırmanızı sağlayacak sabit bir taban görevi yapacak. Halter kaldırırken bütün vücut sabit olmalı ve ayaklarda bunun büyük bir parçası.

Ayrıca halter kaldırırken ayaklarınız ile "iterek" daha fazla ağırlık kaldırabilirsiniz. Bunu normal göğüs rutinlerinizde çalışın ve sonra halterdeki maksimum ağırlığınızı arttırın!

3. Hayal Edin:

Her bir maksimum kaldırış denemesinden önce kendinizi o ağırlığı kaldırırken hayal edin. Biraz pratik gerektiren bir iş ama kendinizi o kiloyu kaldırırken görmelisiniz. Üstünüzde duran barın ağırlığını, halteri kaldırırken kollarınızda ve göğüsünüzde oluşan acıyı "hissetmelisiniz". Barı ellerinizde "hissetmelisiniz"; salondaki sesleri "duymalısınız". Ağırlığı kaldırmadan aklınızda bütün evreleri yapmalısınız. Bu vücudunuzu gelecek ağırlığa hazırlayacak ve bu onun için büyük bir şok olmayacak.

4. Kendinize Yalan Söyleyin

Bu teknik yalan sölerken insanları çok kolay ikna eden veya iyi yalan
söyleyen ve buna kendilerini inandıran insanlarda çok işe yarıyor. Halterde maksimum kaldırmadan önce, kendinize kaldıracağınız ağırlık hakkında yalan söyleyin.

Diyelim 100 kilo kaldıracaksınız. Kendinize yalan söyleyin ve kendinize bunun hiç bir şey olmadığını ve bunu önceden yaptığınızı söyleyin. Ağırlığında 75 kilo olduğunu varsayın. Bu o ağırlığı kaldırmanıza yardımcı olabilir!

5.Kalçalarınızı Sıkın:

Normal insanlar için bu teknik pek duyulmuş ve düşünülmüş bir şey değil. Vücudunuz en zayıf yeri kadar güçlüdür. Kalçalarınızı sıkarak vücudunuzun ihtiyaç duyduğu sabitliği sağlayıp bütün vücudunuzun gücünü haltere kanalize etmiş oluyorsunuz. Bu yöntemin ne kadar iyi sonuç verdiğini gördüğünüzde şaşıracaksınız.

6. Doğru Tutuşu Bulun:

Halteri nasıl tuttuğunuz hangi bölgelerinizin zayıf veya güçlü olduğu ile ilgilidir. Örnek olarak tricepsleriniz daha güçlü ise halteri daha dar tutmayı deneyin. Eğer tricepsleriniz çok güçlü değilse, halteri daha geniş tutun.
Ama unutmayınki her tutuş şekli ilk başta size değişik ve rahatsız gelebilir. Vücudunuz yeni tutma şeklinize çabuk adapte olur ve eğer sizin için doğru olan tutuşu bulduysanız, daha fazla ağırlık kaldırdığınızı göreceksiniz.

7. Zayıf Bölgelere Yüklenin:
Eğer halterde belli bir zayıf bölgeniz varsa, mesela en üst seviyede takılıyor yada kaldırmanın ortasında zorlanıyorsanız, halter ikaldırmayı SADECE o bölgeyi çalıştıracak şekilde yapın. Ve unutmayınki omuzlarınız hareketin sonunda daha çok "oyundadırlar" ve tricepslerinizde daha çok hareketin üst kısmında "oyundadırlar". Nerde takılıyorsanız takılın, bir power rackin içine girin ve öyle bir ayarlayın ki hareketin alanı sadece zayıf bölgelerinizi kapsasın.

8. Daha Kalın Bir Bar Kullanın:

Geçici bir süre için daha kalın bir bar kullanmak daha sonra standart boydaki Olimpik bara dönünce onu daha kolay kaldırılabilir gibi gösterir. Bir çok power lifter bu tekniği kullanır. Ama eğer her teçhizatlı bir spor salonu yerine bir fitness center'a gidiyorsanız, daha kalın bir bar bulmak zor olabilir.

9. Psikolojik Engelleri Aşın:

Hepimiz zihnin nasıl çalıştığını biliriz ve halter kaldırmada da aynen geçerlidir. Bir insan bir harekette yıllarca aynı kiloyu kullanabilir, çünkü ona "alışmıştır".Ne zamanki kendilerini daha ağır kaldırmaya ikna ederler ve bunu deneyince genellikle kendilerini şaşırtırlar. Halterde daha ağır kaldıramamanızın sebebi fiziksel bir engelmi yoksa psikolojik bir engelmi? Bu soruyu kendinize sormanız ve dürüst olmanız gerekmektedir.

10. iyice Isındığınıza Emin Olun:

iyice hazırlanmadan halterde bir seferlik max'inizi kaldırmaya çalışmak yapabileceğiniz en büyük hata, aynı zamanda sizi halterdeki hedeflerinizdende uzaklaştırır. Maksimum kaldırış denerken kaslarınız iyice ısınmaış olmalı ama fazla ısınmış olmamalı. Başka bir deyişle kaldırmanızı etkileyecek kadar yorulmamalı ama en üst seviyeye ulaşacak kadar sıcak olmalılar.Bu aynı zamanda sakatlanma riskinide engeller.

11. Piramit Sistemi Uygulayın:

ilk seferde en yüksek ağırlığı denemeniz yanlış. Çok bilindik bir şey olmasına rağmen çoğu insan bu hatayı yapıyor. Diyelimki bir seferde 100 kilo kaldırmak istiyorsunuz. O zaman ilk denemede 100 kilo kaldırmaya çalışmak aptalca. Bunun yerine hafif ısınma kilolarıyla başlayıp gittikçe ağırlaştırarak ağır kilolara gelmelisiniz. Örnek vermek gerekirse, ilk başta 50 kilo ile 6 tekrar(kasları hazırlamak için) sonra 60 kilo ile 5 tekrar, sonra 75 kilo ile 2 tekrar, sonra 90 kilo ile tek kaldırış, en sonda 100 kilo ile tek kaldırış. Ağırlığı tek seferde değil piramit şeklinde yavaş yavaş arttırarak kaldırmaya çalışmalısınız.

12. Ağır setler arasında 3-5 Dakika Dinlenin:

Bütün iyi power lifter'lar bunun önemini bilir. "Maksimum" denediğiniz zaman vücudunuz normal bodybuilding rutini yaparkenki halinizden daha değişik bir eberji sistemi kullanıyor. Vücudun bu ağır setlerden sonra kendini toparlaması ve tekrar ağır kaldırabilmesi için 3-5 dakika arası dinlenme şart.

13. Sıcak Kalın:

Bu 12. tavsiyenin devamı. Setler arasında daha uzun zaman dinleneceğiniz için, bu süre içinde vücudunuzun soğumamasınada ekstra dikkat etmek gerekir. Bütün çalışma boyunca sıcak kalmalısınız. Dinlenirken vücudunuzun soğumasına izin vermeyin. Kapüşonlu sweatshirt ve sweatpants(genellikle sporcular ısınmak için giydiği, bileklerden elastik kaplamalı eşofman) giyin, bacaklarınızın etrafına havlu dolayın, sıcak kalmak için elinizden ne geliyorsa yapın.

14. En Tepeyi Görün:

Halteri yukarı kaldırırken bunu hayal etmek size yardımcı olur. Sıranın
üstünde yatarkenki halinizi veya barın nerede olduğunu düşünmeyin. Tek yapmanız gereken en üst yeri "görmek". Bar en üst seviyeye gelene kadar hiç durmayın. Eğer daha önce koştuysanız yada koşucuysanız, bitiş çizgisine gelmeden yavaşlamayacağınızı bilirsiniz.Bu çok aşikar olmasına rağmen, bu örnek halter kaldırırken bize yardımcı olabilir. Hiç kimse bilinçli olarak barı yavaşlatmaz veya yukarı kaldırırken daha ez afor harcamaz ama zihnin bilinç altı bölümleride vardır.Bu yüzden kendinizi halteri en üst seviyeye kadar çıkarmış halde düşünün.

15. Göğüsünüzü Yukarı Kaldırın:

Bu iki şekilde işe yarar. ilk olarak göğüsünüzü kaldırarak daha avantajlı bir konuma geçiyorsunuz. ikincisi ve daha önemli olanı, power lifter'ların sürekli yaptığı (En iyi Çinliler yapar), göğüsünüzü yukarı kaldırdıkça barı aşağıya indirmeniz gereken mesafeyi kısaltıyorsunuz. Bu sayede aynı ağırlık için daha az güç harcıyorsunuz.

16. Kalçalarınız Sıranın Üstünde Kalsın:

Kalçalarının sıradan kaldıran insanların ne yaptığından emin değilim. Bazı insanlar ayaklarıyla itmek için kalçalarını sıradan kaldırmak zorunda olduklarını söylüyorlar. Bu hem tehlikeli hemde daha az ağırlık kaldırmanıza sebep olur.

17. Halteri indirmeden Önce Derin Nefes Verin:

Halteri indirmeden önce derin bir nefes alın ve tutun. Bu sayede kuvvet sağlayan daha güçlü bir gövdeniz olacak.Göğüs kaslarınız sabitlenecek ve bu sizi daha ağır kaldırmanıza sebep olacak daha avanta-jlı bir konuma getirecek.

18. Sırtınızı Kullanın

Bu teknik çok az kullanılır ve genellikle pas geçilir. Sırtınız güçlü bir haltercinin önemli bir parçasıdır. Sırtınızı daha kuvvetli bir hale getirerek halterinizi arttırabilirsiniz. Ayrıca sırtınızı kasarak ve onlarla "iterek" daha ağır kilolar kaldırabilirsiniz.Sırtınız bütün hareket boyunca kasılı olmalı.

19. Yardımcı Kas Gruplarını Çalıştırın:

Halter kaldırırken göğüs dışında kullanılan diğer kaslarıda ihmal etmeyin. Unutmayın bir zincir en zayıf yeri kadar güçlüdür. Eğer omuzlarınız göğüs, triceps yada başka bir kas grubunuza göre zayıfsa, önce o kas grubunun üstüne düşün. Bunu yaptıktan sonra ağırlıklar deli gibi artmaya başlayacaktır.

20. Aşırı Çalışmadan Kaçının:

Aşırı çalışmanın varlığı çok tartışmaya açık bir konu. Aşırı çalışma var ve gelişmenizi engelleyebilir. Aşırı çalışmanın önüne geçmek için daha çok yemek yiyin, daha iyi yiyecekler yiyin ve daha çok dinlen
Yengeçler de yapar;

https://www.youtube.com/watch?v=9Dzv5cvUkv4

Hatta ve hatta onlarda son tekrar da barı kaldırırken çok zorlanır ve yavaş kaldırır.
artık yapmıyorum öyle şeyler. işsiz kaldım ve iyi beslenmek bu ülkede çok pahalı bir şey.
aramızda vitaminsizlerin olduğunu ortaya çıkaran başlık. 40 kiloyu kızlar bile kaldırıyor , hem de ilk günden.
yaklaşık bir yıldır düzensiz, son iki aydır da haftada 3-4 gün ağırlıklarla haşır neşir olmama rağmen bir türlü barışamadığım, göğsümü bir türlü hissedemediğim hareketti. ta ki decline bench press'e geçene kadar. eğer göğsünüzü hissedemiyorsaniz sebebi bendeki gibi omzunuzu fazla kullanmanız olabilir. decline'a geçip ilk defa doğru düzgün bench yaptığınızı hissedebilirsiniz.
vakti zamanında üniversitede beden eğitimi derslerinin bir dönemini "halter" olarak aldığımda epeyce el attığım mevzulardan biri. sonradan olaydan koptuk tabii, o ayrı konu.
bugün hayvan gibi bastığımdır. barın kendi ağırlığı 20 kilo. 22.5 sağa 22.5 da sola taktım. etti mi sana 65 kilo. benim kilom zaten 68. çok feci titredi kollar ama mükemmel hissediyorum şimdi. set bittikten sonra 'şiddet' adı verilen olayı da uyguladım. kollar bitik olsa da birkaç tane daha basmaya çalışıyorsun tabii yanında birinin olması gerekli yoksa tehlikeli, daha doğrusu mümkün değil. güzel hareket ama göğüs kadar kollara da vuruyor acısı. demek ki komplike bir hareket.
dumbbell bench press kadar etkili değildir. rotasyonlu kullanın, muhakkak dumbbell press e ağırlık verin. serbest ağırlık her zaman için daha iyidir.
Yapabildiğiniz kadar yapmanız gereken hareket.Sonra salak salak sakatlanıyor insanlar.
Fazla abartılmaması gereken harekettir. Bazı arkadaşlar gerçekten çok abartıyor ve sonra vücut yapmak yerine meme yapıyorlar.
görsel
Bugün rekorumu 120kg'dan 125kg'a yükselttiğim hareket.

Edit: neden eksiledin abisi. Çalış sen de yap ne bu kin?
Deadlift ve squat ile temel vucut gelistirme hareketidir. Kendi agirliginiz veya daha fazlasini kaldirabiliyorsaniz iyi bir kondusyonunuz var demektir.
yerini dumbell lere bırakmanız gereken hareket.

diğer kaslara çok yük verdiğinden asıl hedefinize biraz geç uzaklaştırır.

triceps kaslarınıza yüklenmenizi de sağlar.
https://www.59saniye.com/...dama-zalimca-saka-yapmak/

böyle bir şakaya alet olmuş hareket. soğudum yeminle. *
Göğüs ve omuz gelişimini sağlayandır. Spordan ziyade hobi mahiyetinde yapılır. Zevklidir.

Ama Decline bench Press in allah belasını versin. Üvey evlat gibi geliyor insana lanet olasıca.
bir türlü 50 kiloya çıkamadığım göğüs hareketidir. ancak 45 kilo basabiliyorum o da 6. tekrardan sonra titreyerek. yardımsız sorun olabilir.
10 numara 5 yıldız bir vucut geliştirme hareketi, beğenmeyen neden beğenmez anlamak mümkün değil bir süredir haftada 2 kere göğüs çalışıyorum bir antremanda bunu diğerinde chest makinesini kullanıyorum chestte bastığınız ağırlıkla bunda bastığınızın temel farkı bu harekette ağırlığı dengelemeniz gerek bu da denge kaslarınızı çalıştırmanızı sağlıyor çok yararlı bir hareket bence. ha derseniz ki ben dumbelle yapıcam kusura bakma acı bizim ülkemizde ronnienin çalıştığı türden salonlar yok çoğu salonda 25 kg de bitiyor dumbeller.
pozisyona göre üst veya alt göğüs ve omuz kasları için yapılan egzersizin amerikanca ismi.

triceps ve bicepse de yararı vardır.