bugün

bazı islamcılar tarafından sanki osmanlı devletinde hiç içki içilmiyordu. padişahların hepsi dini bütün gibi gösteriliyor her nedense. osmanlı devletine bende sahip çıkarım fakat durmadan bu şekilde lanse edilmesinin sebebi türkiye cumhuriyetine saldırı olarak düşünüyorum. en son olarak sanki içki ülkemize cumhuriyetten sonra getirilmiş havası verilmeye çalışıyor. orta asya devletlerinden beri adının "kımız" olarak tüketildiğini bilmeyen yoktur. içiliyor arkadaş osmanlıda da içilmiş,orta asyada da,türkiye cumhuriyetinde de. bırakın milletin ne içtiğini konuşmayı.
ilber ortaylı'ya daha önce padişahların içki içip içmedikleri sorulmuş ve kendisi aşağıdaki gibi cevap vermiştir.
(bkz: )http://www.odatv.com/n.ph...cki-icer-miydi-1407091200
(bkz: ilaç niyetine o)
--spoiler--
içer içmez sanane la
--spoiler--
tarihi kendi kafasına göre yazanların karşı çıktığı beyanat. ilber ortay'lıdan daha büyük tarihçilerimi var dedirten olay ya da "bazı" kelimesinin anlamını bilmeyenlerin olabileceğini gösteren durumdur.
doğru olan önermedir.

(bkz: #19501209) burada dendiği gibi içer içmez kimene la. doğru kimseyi ilgilendirmez halifemiz efendimiz şarap içer içmez bizene. o zaman atatürk'te rakı içer kimene? bu işleri gizli yapmadı diye mi laf söylenir oldu? sizi gibi sizi. ulan alayınız yanar dönersiniz.
birçok tarihi kaynak tarafından doğrulanan gerçek. bizi alakadar eden vay efendim bak padişahta şarap içiyormuş, nasıl içer kısmı değil, bu gerçeğe karşı iftira atıyorsunuz, padişahlarımız üstün müslümandı, katiyen yapmamışlardır diyen kısımdır. evet efendim padişahta içer! örneğin kanuni sultan süleyman daha tahta çıkmadan genç yaşlarda iken, arkadaşı ibrahim ile ara ara şarabı içmiş ancak daha sonra yaptığından büyük pişmanlık duyup tövbe etmiştir.
türbanlı-sakallı osmanlıcı cahillerin bilmediği gerçek.
(bkz: sarhoş selim)
Takdir ettiğim padişahlardır.
ıı. murat, ıı. selim, ıı. mahmut, abdülmecit bunlardan başlıcalarıdır.
https://www.youtube.com/watch?v=4yevEfBb9eE
Dinen yasak olan bir sey yapmaktalardir.

Ama ataturk icse vohov.
Atatürk'ün birasını yudumlaması kadar doğaldır.
ilk başta ben de kabul etmedim bu gerçeği ama var böyle içen padişahlar. fakat bazı yeni yetme tarihçiler alkolik, bağımlı padişahlar olduğunu söylüyorlar. bunlar kaynak olarak da şii, çeşitli sebeplerle medreseden kovulmuş bir müderrisin hatıralarını dayanak gösterirler. bu müderrisin iddiları güvenilmez derecede şüphelidir çünkü yazdıkları abartılı ve duygulu ( öfke kin bulmak mümkündür cümlelerinde ) cümleler mevcuttur. bazı avrupa taraftarı padişahlar az da olsa içmişler ama abartmadan ifade edilirse tarihe ideoloji katılmamış olur.
Ben yasak etmedim mi kim içebilir.
afiyet olsundur.
Küllün yalan.