bugün

nezdimde kitap okumak ve film izlemek alınan fayda bakımından aynı kefeye konulacak aktivitelerdir. ikisinin de gelişim açısından aman aman bir etkisi yoktur. her ikisini de denedim ölçtüm. şu an ikisini de yapmıyorum.
tek gelişim noktası yoktur. diğer yandan kimi-neyi okuğun ve okuduğunu ne kadar anladığın gibi bazı sorulara göre cevaplar değişebilir. mesela tarih ile ilgi bir yorum yapabilmen için çapraz okuma yapmazsan başka yerden öğrenme şansın sınırlıdır. sinemadan da ne kadar öğrenebilirsin. gerçi öyle bir merak olmaması eksiklik duymaman da senin güzelliğin.
kamasutra okumuş yazar beyanı.
ooo kitap duyarı gelmiş. sorsan kitap duyarcılarının tamamı işletme okuyor aq ahahahahah.
Vampir serisi okuyan yazar beyanı.
insanlar okuduklarinin %10 unu hatirlarlar. Bu acidan bakarsak oyledir fakat cokca kitap okuduktan sonra bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.
Ayrica kitaplar kadar duygusal zekayi gelistiren bir sey var midir ?
Aslında okudukça hiçbir şey bilmediğin farkındalığının seni cahil hissettirmesi.
Ne gibi bir fayda beklediğine bağlı. Şimdi araba yapmayı bilmek araba yapabileceğin anlamına gelmiyor. Yani amacına bağlı.
Hayatı boyunca iki kitap bitirmemiş adamın attığı başlık.
arkadaşlar bana troll demiş. hayatınızda benim okuduğum kitap kadar kitap görmememiş olma ihtimaliniz epey fazla. o yüzden düşüncelerimin arkasındayım hala. siz kekoluğa devam.
Yanlış bir kanıdır, ya da bunu diyen kişi yanlış kitabı okumuştur. Kitapların hem sosyal hem de kişisel alanlarda faydası çoktur. Kitap okuyan birinin empati yapması kolaydır, karşısındakini daha kolay anlar, kendini daha güzel ifade eder.
kesinlikle doğru önermedir.
Okumak güzeldir fakat kitapları ilahlaştıran gruplar bu işin bokunu çıkarıyor, ulan ibina elinde 1500 sayfalık kitap olması seni entellektüel yapmaz, bir ara açıp okumayı dene feyizlen.
Cehalet'in en büyük mutluluk ve avantaj olduğu orta doğu ülkelerinde geçerli olan tespit.
Fasa füso bişeydir. Yaşayarak öğrenmek daha makbuldur.
Türkiye gibi ülkelerde kitap okuyanlar pahalı saat takıp milyon tllik makarna reklamlarında oynayamadığı için itilen grup olacaktır. bu ülkede bir gazete patronu ben kitap okumam diye bir açıklama yaptı. bu ülke adam olmaz dedim. daha sonra bir belediye başkanı, bir öğretmen, bir de mühendisten duyduktan sonra tamam ülkeyi kapatabilirsiniz dedim kendi kendime karanlığa.
En kötü bişey öğrenmesen bile ufkun açılır.
bir kitap okudum hayatim degisti diyebilirsin ama bir dizi film izledim hayatim degisti diyemezsin.
Bir bakıma doğrudur. bakir bir zihni yığıntı bilgilerle harmanda dövülmüş samana da döndürebilir yani. Yine de bu riske değer.
Okuma yazma bilmeyen bir güzel yüreğe sığabilecek sevgi bazen kocaman kitaplar devirmiş insanların içinden çekilebiliyor. Okuyarak çekildiyse bu sevgi ne yazık.

(bkz: insan ne ile yaşar)
keşke sadece okumasaydık.

anlasaydık yazılanları, hayatımıza katacaklarını görebilseydik.

saçma da olsa diyaloglar, kelime hazinemizin geliştiğini fark edebilseydik.

hayal dünyamızın genişlediğini gösterebilseydik yazdıklarımızla ve konuştuklarımızla.

işte o zaman böyle başlıklara maruz kalmazdık.
Neden kitap okuyosun diye sormak lazım aslında kitap kurtlarına. Ben neden okuyorum çözemedim belki de bi klişeyi yıkmamak için. Asosyal çirkin gözlüklü kitap okuyan kız.
(bkz: dedi sığır adam)
Fantastik vb. Roman serilerine gömülen insanlar için geçerli önerme. Bu bile Tamamen faydasız değil tabi. En azından okuma alışkanlığı kazandırır.
sorgulama aşamasında kendisiyle çelişkiye girecek olan yazarlar beyanıdır ;
sorgulama aşamasına girersek senin şu anda bu kelimeleri dökebilme kabiliyetinin eseri konuşman birşeyleri dile getirebilmen için öğrenmen gerek öğrenmen gereken yer kitaplar tamam kitaplar değil de insanlar sana bunu anlatır ama onlar daha çok insana ulaşmak için kitap yazarlar senin sorgulama yapabilmen için merak gerekli merakını gidermen için bilgi gerekli bilgi eşittir kitap gözlem yetmez gözlemin gözlem olduğunu yine kitaptan öğrenirsin

daha birinci katmanda çuvalladık bunun derinlemesini başardığınız vakit yeniden gelin tartışalım.
Sıradan, kitap okumayan ve okumamanın çok büyük kayıp olmadığını kendine inandırmaya çalışan insan düşüncesidir. Daha Freud bir şekilde söylemek gerekirse ussallaştırmadır. Cahil ussallaştırmasıdır. Bu düşünceye sahip insandansa kitap okumasa bile okumanın önemli olduğunu ve okumaya başlaması gerektiğini bilen insan her zaman daha iyidir.
Her kitap faydalı değildir hatta zararlıları da vardır ancak kitap okuyan ve o alışkanlığı elde etmiş insan okuyacağı kitabı seçmeyi bilir.
Kısacası kendinizi kandırmayın dostlar. Alın bir kitap bakın keyfinize.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar