bugün

ankara'nın en yüksek puanla öğrenci alan,beştepedeki binasında ingilizce eğitim verilen,okul olmadan önce kadınlar hapisanesi olduğu yönünde rivayetler olan* ve her sene oss sınavında ilk 1000'e en az 10 kişi sokan başarılı anadolu lisesi*..
ankara'nın en baba anadolu lisesi. okulun a blok'u eski kadın hapishanesidir. karşısındaki terkedilmiş izbe binanın çatısında da tam 12 kadın asılmıştır.
orta okuldaki en yakın arkadaşımın annesinin tayini çıkması sonucu gittikleri ankarada okuduğu lisedir.mezuniyet yıllığında baktığımız neredeyse iki öğrenciden biri odtü'de okuyordu*
odtülülerin yarısının birbirini tanımasına sebep olan okul.
kazanılası okul gelecek garanti durumsalı
Pamela Spancenin mezun olduğu Ankara'nın gözde eğitim kurumu
Gazi Anadolu Lisesi'nin tek rakibi olan, hocalarının daha rahat, daha bilgili olması ve ulaşım kolaylığı gibi sebeplerden dolayı daha başarılı olan okul.
bir öğretmen olarak öğrencilerine ders vermekten mutluluk duymaya sebep olan, tabiri caizse zehir gibi öğrencilerle çok verimli dersler yapılan okuldur.
sıhhiye deki atatürk lisesiyle karıştırılan okul.*
mezunu olmaktan gurur duyduğum okul. mezunlar derneği: http://www.aaal.org.tr
bir de sözlüğü vardır :http://www.aaalsozluk.com
şenlik komitesinde bulunmanın öğrenciye bir çok ayrıcalık tanıdığı okul. toplantı bahanesiyle derslere girilmez, yoğunluk gerekçesiyle sınavlara girilmez, kulise girilir, imza alınır, fotoğraf çektirilir, sohbet edilir..
öğrencilerinin fotoğraflarını internette yayınlayan okul.
öğrencilerinin fotoğraflarını internette yayınlayan okuldur.
hem sosyal hem inek öğrencilerin okuduğu okul. idareciler ve öğretmenler, pek kendilerini yorma gereği hissetmezler bu okulda çünkü onlar istemese de öğrencileri başarılı olacaklardır zaten. öğrencilerini rahat bırakma yolunu seçerler, pek üstlerine varmazlar ki bu son derece doğru bir taktiktir. herkes mutlu olur.

dar karanlık koridorların tavanlarında kadın hapishanesi olduğu zamanlardan kalma parmaklıklar vardır bu güzide okulun. bahçesinin ortasında da yine aynı zamandan kalma koca bir su deposu.

nev'i şahsına münhasır bir okuldur, iyi ki orada okumuşum denilesidir...
90'lı yıllardaki yeşil kadrolaşmadan nasibini fazlasıyla aldığını düşündüğüm okul. ingilizce bilmeyen bir ingilizce öğretmenini bile barındırmıştır. buna rağmen uzun yıllar Anadolu Liseleri Sınavında en yüksek giriş taban puanına sahip olduğu için, mezun profilinde çok sayıda ODTÜ'lü Boğaziçi'li bulunmaktadır. 90'lı yıllarda öğretmenleri gibi öğrencilerinin de yarısı fazla başarılı, kalan yarısı fazla başarısızdır. Okulda uzun yıllar müdür muavinliği yapmış olan Abduş en unutulmayan simadır.
odtükolik okulumdur.

2006 da 117,
2007 de ise 150 kişi burdan odtü'ye girmiştir.

(bkz: oha)
bitsede gitsek,
insana baltada sizin olsun sap da beni bırakın dedirten,
berin ecevit gibi türü belirlenememiş bir şeyi bünyesinde barındıran,
tek güzel yanı metronun ve 7.caddenin yanıbaşında olması olan
mezun olduğum lise.
Bu okulun eski bir kadın hapishanesi binası üzerine yapıldığı iddia edilir. Ne kadar doğru bilmiyorum. 2002 senesinde mezun olmuşluğum vardır.

Liseyi burada okumakla birlikte, bu okulun herhangi bir artı yönünü göremedim. Özellikle öğretmenler açısından. Başarılı olmasının da kanımca tek nedeni öğrencilerin genelde çalışkan ve dershanelere verebilecek parası olan ailelere sahip olmalarıdır kanımca. Zira, çoğu öğrenci Lise 1'den itibaren dershaneye gitmeye başlar. Öğretmenler de zaten birkaç tanesi dışında pek bir şey öğretme isteği yoktur. Hele Lise 3'te ders yapan öğretmen yok gibidir. Bedeb dersinde bile test kitabı çözülür. O derece yani.

Bunun dışında bu okulda bazı "efsane" öğretmenler vardır.Hala bu okulda görevliler mi emin değilim ama. Kendi tecrübelerime göre şöyledir:

(bkz: Ferami Yıldırım)
(bkz: Ekrem Karamanlı)
(bkz: Nilgün Cennetkuşu)
(bkz: Turan Cennetkuşu)
(bkz: Cumhur Gülöz)
(bkz: Berin Ecevit)
ankara'nın en iyi anadolu lisesi olmakla beraber her yıl öss'de dereceler çıkaran okuldur. hocalarından mıdır öğrencilerinden midir bilinmez. okulda süper hocalar olmasına rağmen ahmet köse, fatih genç ,figen çayıroğlu,oya ufuk; öğrenciyi bu okuldan soğutabilen öğretmenleri de mevcuttur remziye orhan ,berin ecevit,nuray ayverdi,selma atabey.hatta öyle bir okuldur ki şuan öğretmeninin * öğretmeninin * öğretmeni de * bu okuldadır. gittikçe öğrencileri sıkan bir yönetime sahiptir. ilk girdiğim sene okulun 3 değişik forması olmasına, öğrencilerin saçlarına sakallarına karışılmamasına şaşırdığım ancak geçen yıllarda mumla aradığım okuldur ki bunda okulun güzel amblemini değiştiren, çeşitli kısıtlamalar getiren okul müdürü turgut kibar'ın rolü büyüktür.yine de ankaranın en güzel lisesi, üniversite gibi okuldur. *
kendi sözlükleri, bulutsuzluk özlemi, erkin koray, kargo, yeni türkü, demir demirkan, ogün şanlısoy gibi insanların geldiği şenliği bulunan, turgut kibar gibi efsane bir müdürü olan, öğrencilerin kerpetenle gezdiği, (kaçmak için telleri keserdik), öğrentmen evi binasına tünel gibi bir ara geçişi olan, 100 metre kadar ötesinde muhteşem manzaralı içmek için ideal bir tepesi olan, "otlak"ında geçirilebilecek en komik muhabettlerin yapılıdığı, "basılmış" yemek için hala gittiğim ömrümün en güzel üç senesini kazandıran okul.
Her sene ODTU'ye tonlan adam sokan lise. Beşevlerde bulunur. Öğretmenevi'nin yanındadır.

http://www.aaal.k12.tr
bu seneki şenlikleri muhteşem geçmiş (ilk gün mfö,ikinci gün duman. duman iki gün önce çıkacak olmasına rağmen hava şartları yüzünden aksaklıklar yaşanması üzerine çıkamadı,sadece bu organizasyon hatası açısından olumsuz yaklaşılabilir.) kendi de muhteşem olan okuldur. ayrıca okulda zaten tanışık olan birçok insan odtü'ye girdiğinde aynı insanlarla karşılaşmak gibi birşeye mecburdur. öğretmenlerinden ziyade öğrencilerinin performansıyla doğru orantılı olarak öğrenci yerleştirdiği üniversiteler bu kadar kalitelidir. tabii bazı öğretmenlerin hakkının yenmemesi gereklidir. ciddi manada ruhsal problemi olan hocaları mevcuttur. yine de her türlü süper bir okuldur. getirilen her türlü engellemeye rağmen okuldan kaçış tekniklerini geliştirmekte olan öğrencilere mevcuttur. velhasıl,güzeldir,sonuna kadar tavsiye edilir.
12 eylül döneminde kadınlar hapishanesi olarak kullanılmıştır. pamuk yıldız, o hep aklımda adlı romanında anlatmıştır.
öğrencilerinin hem zeki hem sosyal olmakla övündüğü okul. bu ikisinin bir arada olmasını bir mucize saymak ve kendilerini bu mucizenin nesnesi olarak görmek gibi bir uğraşları vardır ayrıca. odtü'ye her sene yolladıkları öğrencilerde en temel argümanlarını oluşturur.