bugün
- aşk kaç beden giyer14
- en sövmelik yazar10
- sözlük kızlarından sözlük erkeklerine sorular12
- abdülkadir geylani nin yediği tavuğu diriltmesi8
- kurabiye yapmak8
- yazarların kombi dereceleri8
- evliliğin cinsellikten ibaret olması13
- arkadaşlar toplanın bir şey oldu9
- ev fiyatları nasıl düşer10
- mel mel bakan gibson vs masklavi24
- günün sözü11
- hull city18
- yeni çözüm süreci13
- true sessizliği11
- sözlükten sevgiliye laf sokmak9
- beşiktaş ta hırsız yakalandı12
- sözlüğe güzel bir kız bırak26
- emekli aylıklarını nasıl öderiz telaşı içindeyiz50
- müsavat dervişoğlu18
- 2002 2007 arası ak parti8
- starbucks ta bedava oturmanın sona ermesi9
- ankarada gezilecek yerler17
- 12 saatte 1 057 erkekle seks yapan kadın10
- yılmaz özdil15
- soğuk kış günlerinde iç ısıtan şeyler18
- muhafazakar kız için namaza başlayan erkek8
- ev kirası maaştan fazla olan ülke insanları19
- mazbata binali beyefendiye verilecek9
- sushi9
- suşi yiyen erkeğin namusu9
- zeno paradoksu8
- suriyenin türkiyeden ithalata yüzde 500 vergi8
- chp belediyeleri olmasa bu halk ne yiyecek23
- erkeklerdeki körpe kız merakı8
- halkın rahat bir nefes alması8
- sahi bir 2023 hedefi vardı ne oldu ona37
- 15 01 2025 istanbul da toplu ulaşıma 35 zam geldi13
- imamoğlu ve özel'in mücadele edeceği tarih10
- 24 saatte 11 kişinin sahte içkiden dolayı ölmesi9
- müşterilerini ilaçla bayıltıp taciz eden taksici14
- ben hep 50 liralık alıyorum14
- istanbulda sahte içki ölümleri11
- 2025 aile yılı12
- sözlüğün çok sakin olması13
- fakirlere mana bulmak10
- inekler neden kalp krizi geçirmez8
- menzil cemaatinde gerginliğin giderek artması16
- akp'lilerin zamlara itiraz etme eşiği35
- imamoğlu nu yolsuzluktan tutuklamak14
- matlab8
"türkiye bir mühendis kaybetti
almanya bir kurye kazandı
sorun şu ki tr’de mühendis olarak işe başlasam kazanacağımdan çok daha fazlasını kazanıyorum"
göç ettiği almanya'da gözlerinin içi gülen bir vatandaşımızın sözüdür.
https://twitter.com/dgnbe...tatus/1412871452148305922
(bkz: gençlerin yüzde 76 sı yurt dışında yaşamak istiyor)
almanya bir kurye kazandı
sorun şu ki tr’de mühendis olarak işe başlasam kazanacağımdan çok daha fazlasını kazanıyorum"
göç ettiği almanya'da gözlerinin içi gülen bir vatandaşımızın sözüdür.
https://twitter.com/dgnbe...tatus/1412871452148305922
(bkz: gençlerin yüzde 76 sı yurt dışında yaşamak istiyor)
O ney gardaş yarısını bana ver diyenler olabilir. Kariyerinde başarılar dilerim.
Turkiyede iyi bi muhendis olsan da almanyada yasamak isteyebilirsin. Huzur baska sey arkadaslar. Aksam 5ten sonra laptop acmamak falan, bunlar coluk cocuk sahibi insanlarin paraya degismeyecegi seyler.
Ayrica cocuk burada muhendis diye orada kesin is bulacak diye bi sey yok. Yeni mezundur, mastera gitmistir, part time is bulmustur. Olur yani boyle seyler. Cocugu boklamayin.
Ayrica cocuk burada muhendis diye orada kesin is bulacak diye bi sey yok. Yeni mezundur, mastera gitmistir, part time is bulmustur. Olur yani boyle seyler. Cocugu boklamayin.
adam ülkeden kaçmış kendini kurtarmak için hala bu ak çomarları rahat vermiyorlar.
ama durun az kaldı, böyle böyle tırt adam tırtlığın karın doyurmadığını anlayacak.
https://cdn.1000kitap.com...6169_4a958_1549640901.jpg
ama durun az kaldı, böyle böyle tırt adam tırtlığın karın doyurmadığını anlayacak.
https://cdn.1000kitap.com...6169_4a958_1549640901.jpg
mantıklı bır hakarettir
kuryecılıkte 1600 euro kazanan bır alman ortalama 200 kılo et alır
6 bın lıra kazanan muhendıs turkıyede ortalama 80 90 kılo et alır
1600 euro kazanan alman kuryecı 2 senede 2021 model mercedes alır sıfır araba üstünü bahşiş bırakır
6 bın lıra kazanan bır muhendıs turkıyede 10 15 senede sıfır bır mercedes alabılır
almanyada muhendıslık yapabılırse ortalama 4000 euro maaş alıcak
yanı sıfır mercedesı (30 bın euro) 7 ayda almış olcak..
kuryecılıkte 1600 euro kazanan bır alman ortalama 200 kılo et alır
6 bın lıra kazanan muhendıs turkıyede ortalama 80 90 kılo et alır
1600 euro kazanan alman kuryecı 2 senede 2021 model mercedes alır sıfır araba üstünü bahşiş bırakır
6 bın lıra kazanan bır muhendıs turkıyede 10 15 senede sıfır bır mercedes alabılır
almanyada muhendıslık yapabılırse ortalama 4000 euro maaş alıcak
yanı sıfır mercedesı (30 bın euro) 7 ayda almış olcak..
Su abine de bir kuryelik isi ayarla diyecegim genctir.
Not: muhendisim.
Not: muhendisim.
almanya'dan bi haber olan insanlar kıskandıkları için gelmişler burada çocukla dalga geçiyorlar. almanya'ya yeni göç edenler genellikle ingilizce bildikleri ama çok almanca bilmedikleri için ilk başta kuryecilik gibi basit işler yaparlar. bu bir geçiş sürecidir. genellikle 1-2 yıl sürer. insanlar almanca'yı konuşup iletişim kurabilecek kadar öğrendikten sonra ise genellikle kendi meslekleri ile ilgili işer ararlar ve çoğunlukla da bulurlar. bu nedenle ne kadar erken bir ülkeye göç ederseniz o kadar iyidir çünkü yabancı bir firma sizi kendileri ülkelerine çağırmadıktan sonra ilk başlarda hep düşük ücretli işlerde çalışırsınız. bide arkadaşlar zengin kapitalist ülkelerde böyle; eğer siz ''ben mühendis/avukat/doktorum kuryecilik mi yapacağım şimdi'' derseniz o gelişmiş ülke de sana ''güle güle kardeşim'' der. yani aç kalmamak için hangi işi bulursanız çalışmanız gerekir çünkü; oturum izinli, vatandaş veya mülteci değilseniz çalışmadığınız anda sizi geri ülkenize yollarlar. bu arada almanya'da oturum izni alma 5. yıldan vatandaşlık için başvuru 8. yıldan sonra oluyor ve hiçbir şekilde sabıka kaydınız olmaması gerekiyor aklınızda bulunsun.
Ülkemi ne hale getirdiniz ey hükümet. Yazıklar olsun.
hayatımda çok az şey için pişmanlık duymuşumdur ama en büyük pişmanlığım 3 sene önce eski kız arkadaşımın almanya'ya gidelim diye diretmesine kayıtsız kalmamdı. sonra da kısmen iyi bir işim olduğumdan ve türkiye'de yaşamak istediğimden kendisinden ayrılmak zorunda kalmıştım. lanet olsun ya, herkes ülkeden kaçmaya çalışıyor ve ülkede kalmanın mantıklı açıklamasını yapmakta çok zorlanıyorsun. herkese bol bol sabır diliyorum. mental olarak sağlıklı kalmak çok zor bu ülkede.
Tayyipçilere sorsan, ülkemiz mükemmel ve Almanya bizi kıskanıyor; muhalefete sorsan, ülke her alanda kötü ve Almanya bizden çok ilerde, ne diye kıskansın. Ortadaki somut veride dahi uzlaşamıyorlar. Sözde kendi aşımızı yapacağız daha. Sen hıfzıssıhha'yı kapat, sonra uğraş ki "aşı yapacam"... Yaparsın...
almanya'da kurye olarak işe başlayan gencin aldığı eğitim - ülkemizin verdiği eğitim - çöp olduğuna delalet olmalı ya da bu mühendis genç bunun gibi milyonlarca partili yandaş cemaat insanlar olup soruları çalınan intihal yapılan kopya çekilen köşe başı büfe açılır gibi dört duvardan ibaret olan kapısına üniversite yazılan paralar cukka edilen eğitim-akademik seviyenin ürünüdür.
gidip su tesisatçısı çiftçi işçi olacağına böyle kopya intihal ile üniversite bitirip akademik sıfat alıp üniversite mezunuyum, şu eğitimi aldım, tez yazdım prof oldum dç oldum diyen bunun karın doyurmayacağını beyninin gelişmesine yardım etmeyeceğini anlamıştır.
yüzlerce üniversite ve bir ilmi araştırma makalesi olmayan, olanların da içinde intihal tercüme gırla giden yüzlerce prof dç eğitim görevlisi dekan olduğu bir eğitim sisteminden çıkan mühendis almanyada tabi ki kurye elemanı olacak.
inanın mercedes bmw volkswagen fabrikalarında çalışan kalifiye bir işçinin tırnağı olamayacak mühendis olan prof dç var.
aslında acınacak haldeyiz.
tüm bu kokuşmuş yozlaşmış çökmüş eğitim sisteminde kendini her şeye rağmen yetiştiren ve her şeye rağmen öğrenci yetiştiren azınlıkta ki akademisyenler eğitimciler 1-2 üniversiteden mezun binlerce genç yurt dışına gidiyor diye ağlamayın.
gitsinler, gerçekten sorun değil, senin bu gençleri yetiştirecek yerine koyacak eğitimin ve bu eğitimi verecek akademisyenlerin yok.
bunun için ben de aptallık yapıp beyin göçü diye ağlayıp aklımı zekamı inkar ederek acitasyon (ajitasyon ile karıştırılmasın, acitasyon; aptalları yemleme sanatıdır. örn: dilencilik de ağlama yardım isteme gibi) yapmayacağım.
gidip su tesisatçısı çiftçi işçi olacağına böyle kopya intihal ile üniversite bitirip akademik sıfat alıp üniversite mezunuyum, şu eğitimi aldım, tez yazdım prof oldum dç oldum diyen bunun karın doyurmayacağını beyninin gelişmesine yardım etmeyeceğini anlamıştır.
yüzlerce üniversite ve bir ilmi araştırma makalesi olmayan, olanların da içinde intihal tercüme gırla giden yüzlerce prof dç eğitim görevlisi dekan olduğu bir eğitim sisteminden çıkan mühendis almanyada tabi ki kurye elemanı olacak.
inanın mercedes bmw volkswagen fabrikalarında çalışan kalifiye bir işçinin tırnağı olamayacak mühendis olan prof dç var.
aslında acınacak haldeyiz.
tüm bu kokuşmuş yozlaşmış çökmüş eğitim sisteminde kendini her şeye rağmen yetiştiren ve her şeye rağmen öğrenci yetiştiren azınlıkta ki akademisyenler eğitimciler 1-2 üniversiteden mezun binlerce genç yurt dışına gidiyor diye ağlamayın.
gitsinler, gerçekten sorun değil, senin bu gençleri yetiştirecek yerine koyacak eğitimin ve bu eğitimi verecek akademisyenlerin yok.
bunun için ben de aptallık yapıp beyin göçü diye ağlayıp aklımı zekamı inkar ederek acitasyon (ajitasyon ile karıştırılmasın, acitasyon; aptalları yemleme sanatıdır. örn: dilencilik de ağlama yardım isteme gibi) yapmayacağım.
türkiye'de mühendislik yapmaktan daha akıllıca olan bir seçim yapmış kardeşimizdir...
zira avrupa ülkelerinde çöpçülere bile muazzam bir saygı vardır.
oralarda bizlerde olduğu gibi meslek ayrımı pek yoktur.
her meslek gereklidir ve her işe adam lazımdır.
çalışan herkes saygındır felsefesi hakimdir...
bizde olduğu gibi, ben amelelik yapacak adam mıyım? gibi bir düşünce genellikle olmaz oralarda...
hayatını kurtarmış gençtir.
zira avrupa ülkelerinde çöpçülere bile muazzam bir saygı vardır.
oralarda bizlerde olduğu gibi meslek ayrımı pek yoktur.
her meslek gereklidir ve her işe adam lazımdır.
çalışan herkes saygındır felsefesi hakimdir...
bizde olduğu gibi, ben amelelik yapacak adam mıyım? gibi bir düşünce genellikle olmaz oralarda...
hayatını kurtarmış gençtir.
illa eleştirmek isteyenlerin bir yerlerinden tutup eleştirebilecekleri gençtir. bana sorarsan eleştirilecek hiçbir yanı yok en akıllıca olanını yapmış.
fransada kuzenler var almanyada akrabalar var amerikada akrabalar var kanada da arkadaşlarım var. en basitinden fransadaki kuzenlerin her birisinin aylık geliri 2500 euro civarı. bizim paramızla çarparsanız ne kadar kazandıklarını daha bir iyi anlarsınız. sosyal yardımlar çocuk paraları eğitim yardımları derken meblağ nerelere gidiyor az hayal edin. bu kuzenler üniversite mezunu değiller. yani herhangi bir branş erbabı değiller. gelelim bizim ülkemize. bizim meslekten gideyim bir makina mühendisi şansı da yaver giderse tabi böyle üretim yapan bir fabrikada vs çalışırsa aylık maksimum 10-15 bin lira arası maaş alabiliyor. o da şansı çok yaver giderse bak. normal bir işletmede çalışırsa alacağı maaş 5 ile 8 bin lira arası.
bu kuzenler pandemi döneminde çalışamadılar mesela. devlet her birisine aylık 2500 euro ödemeye devam etti. hani diyorlar ya oradaki maaşlar yüksek ama hayat da çok pahalı. kuzenlerimin 1 tanesi hariç her birisinin kendisine ait müstakil evleri var.. burada müstakil bir evi kaç yıl para biriktirerek alabilirsin bir hesap et bakalım. dönelim bizim mühendis kardeşlere. bizim mühendis kardeşlerimiz çalışamadıkları süre boyunca ne kadar para kazandılar ? aylık "1100" lira. bin yüz lira yani hani sayılarla pek şey olmayabilir o bakımdan bir de böyle yazayım dedim. ve bir çoğunun sigortası da eğer herhangi bir kurum üzerinden imza vs kullanmıyorlarsa işverenleri tarafından "kısa çalışma ödeneği" mevzusu yüzünden yatırılmadı aylarca. şimdi bu kardeşimizi hala eleştirmek istiyor musunuz sorarım size..
fransada kuzenler var almanyada akrabalar var amerikada akrabalar var kanada da arkadaşlarım var. en basitinden fransadaki kuzenlerin her birisinin aylık geliri 2500 euro civarı. bizim paramızla çarparsanız ne kadar kazandıklarını daha bir iyi anlarsınız. sosyal yardımlar çocuk paraları eğitim yardımları derken meblağ nerelere gidiyor az hayal edin. bu kuzenler üniversite mezunu değiller. yani herhangi bir branş erbabı değiller. gelelim bizim ülkemize. bizim meslekten gideyim bir makina mühendisi şansı da yaver giderse tabi böyle üretim yapan bir fabrikada vs çalışırsa aylık maksimum 10-15 bin lira arası maaş alabiliyor. o da şansı çok yaver giderse bak. normal bir işletmede çalışırsa alacağı maaş 5 ile 8 bin lira arası.
bu kuzenler pandemi döneminde çalışamadılar mesela. devlet her birisine aylık 2500 euro ödemeye devam etti. hani diyorlar ya oradaki maaşlar yüksek ama hayat da çok pahalı. kuzenlerimin 1 tanesi hariç her birisinin kendisine ait müstakil evleri var.. burada müstakil bir evi kaç yıl para biriktirerek alabilirsin bir hesap et bakalım. dönelim bizim mühendis kardeşlere. bizim mühendis kardeşlerimiz çalışamadıkları süre boyunca ne kadar para kazandılar ? aylık "1100" lira. bin yüz lira yani hani sayılarla pek şey olmayabilir o bakımdan bir de böyle yazayım dedim. ve bir çoğunun sigortası da eğer herhangi bir kurum üzerinden imza vs kullanmıyorlarsa işverenleri tarafından "kısa çalışma ödeneği" mevzusu yüzünden yatırılmadı aylarca. şimdi bu kardeşimizi hala eleştirmek istiyor musunuz sorarım size..
kendisine başarılar dilediğim gençtir.
yurt dışında bile çomar saldırılarını bertaraf etmeye devam ediyor.
görsel
yurt dışında bile çomar saldırılarını bertaraf etmeye devam ediyor.
görsel
Gerçekten mühendis olsaydı, Almanya'da mühendis olurdu *
gittiği ülke mühendis açlığı çekerken kendi alanında iş bulamaması, ne kadar boş bir mühendis olduğunun kanıtıdır.
Gerçekten mühendis olmadığı aşikar, aşşalarda bir arkadaş kötü laflar etmiş. Müsait biryerine sokması dileğiyle.
güncel Önemli Başlıklar