bugün

Üstün zekalılar okullunda eğitimlerine devam etmezlerse mutsuz olanlardır. iletişim sorunları olur ve sınıf içinde hareketli olmAları-konuyu zaten bildiklerinde sıkılırlar veya analitik düşündüklerinden çoktan durumu kavramışlardır- huzuru bozar. Kısacası sevilmezler.
inanmayacaklar olabilir ama zamanında bana da konmuştu. Sen üstün zekalısın falan dediler. Tabi ailem miklemedi düz okula gönderdiler. Daha birinci sınıfta can sıkıntısından devamsızlık yapıyordum. Ailem bana kızıyordu tabi. Sınıf öğretmenimle,müdür ve yardımcılarıyla konuştular. Faydası olmadı. Sonunda benim üreticilerim olan anne ve babam bir yol buldular.

Adam gibi okuluna gidersen sana pc alacağız dediler. O günden beri karşılıksız hiçbir şey yapmıyorum. Mutlaka benim için bir karşılığı vardır.

Bir de hiper aktiftim ben oturduğumda sıramı sallar,kalemimi yere atar onu alırdım.(yazar biraz mal hissediyor.)

Neyse böyle bir çocuk üretir veya üretilmişini tanıyorsanız şimdi bunların bunlara özel okulları var. Oralara gönderin göndertin. Yoksa o insanoğlu okulu eziyet olarak görür.
Büyüyünce gelip uludağ sözlükte yazan çocuktur. Yazık böyle düşüş zor görülür. Evet.
çocuklara iq testleri uzman psikolog ve psikiyatrlar tarafından yapılır. çocuğun ne neden yapıldığı ne de sonucu hakkında bilgisi olmaz. sadece yapılan test değil, puanlamada ailelere ve öğretmenine doldurtulan formlar da önemlidir. netice puan olarak değil, aralık belirtme şeklinde bildirilir. (örn: 130/140 aralığı üstün zekâlı)

çocuklarin aynı zamanda sosyal zekası da ölçülür ve sonuce doğrultusunda ailelere tavsiyeler verilir.

gelişmiş ülkelerde üstün zekâlı çocuklar asla özel okula gönderilmez. yaşıtlarıyla beraber devlet okulunda egitimini tamamlar. üstün yetenekli oldugu branşlar ayrıca desteklenir.

haberi olmazsa mutlu olacak çocuktur.
Zekâ her zaman aynı seviyede ilerlemez. Küçüklüğünde zeki olan bir insan ileri yıllarda zeka seviyesinde duraklama dönemine girebilir. Ya da tam tersi zeka seviyesi düşük gibi görünen bir çocuk büyüdüğünde zeka patlaması yaşayabilir. Tabi bu çocukları teşhis edebilecek bir sistem olmadığı ve toplumun bu çocuklara ön yargıyla yaklaşması sebebiyle yok olup gidiyorlar. Zeki bir çocuğa kendi seviyesinde bir eğitim sunulmadığında zaten çocuk kendini geliştiremiyor ve buna bağlı olarak çöküş sürecine giriyor.
Ben değilim. Sıradan bir bebelottum. En ilginç özelliğim koltuk tepelerinde gezmekti.

Ha bir de iki yaşlarında anlamsız şeyler mırıldanıp ingilizce konuşuyorum dermişim.

Durumun garipliğini izah edeyim: Ailede ingilizce öğrenen ilk kişi bendim. Yaklaşık 6 sene kadar sonra.
özel eğitim almazsa fazla bir getirisi yok,düşünsene birine derdini anlatacaksın ama biliyorsun anlamayacak,bir arkadaşın yok kalabalık içinde yalnızlık.
akp li değildir.