bugün

23 eylül–12 ekim tarihleri arasında italya’da düzenlenecek olan şampiyonaya milli takımımız da katılacak.

olimpiyat gruplarında da olduğu gibi brezilya ve sırbistan'ın da aynı grupta bulunduğu milli takımımızın grubunda kamerun, bulgaristan ve norcea kupası 4.sü olan takım yer alacak.
3 gün kaldı, ilk gün rakip güçlü sırbistan.

milli takım dünya şampiyonası hazırlık maçlarında mücadele ettiği hollanda ve italya karşısında çok iyi bir görüntü çizmedi ve karşılaşmaların dördünden de mağlup ayrıldı. takıma gran prix'in ardından katılan tek oyuncu polen. neslihan'ın sakatlığı hala devam ediyor, eda'nın ise zaten bu turnuvayı by geçeceği çok önceden biliniyordu.

gelelim rakiplere; grubun favorisi brezilya ve gran prix maçlarında onları mağlup eden tek takım bizdik. sırplar ve bulgarlar brezilya'ya göre daha az zorlanacağımız rakipler, ama şartlarımız eşit olacak. kanada ve kamerun da grubun zayıf takımları, bi aksilik olmazsa 3-0'lık skorla o maçlar bizim.

grubu ilk2 bitirmek öncelikli hedef, çaprazdan gelecek takımlardan da alınabilecek en fazla puanı almalıyız. işimizbu turnuvada zor olacak, rakipler formda ve millilerimiz grand prix'den yorgun çıktı. gazamız mübarek olsun.
ilk grup maçları milli takımımız için hezimetle sonuçlandı. evet hezimet, çünkü başarının geleceği konusunda inancımız tamdı. elimizden kaçan bir brezilya, ritmimizi bulamadığımız bir sırbistan, istikrarsız oyunumuz yüzünden kaybettiğimiz bir bulgaristan maçı var.

çapraz gruptan rusya, abd, hollanda, tayland veya kazakistan gelecek. bu takımlarla birer mücadeleye çıkacağız. bu maçları kayıpsız tamamlayıp rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz.
bizim için 2.turda bitmiştir.
türk gibi başlayıp tüm maçları türk gibi bitirip kaybettik.
3. tur şansımızın tamamen bittiği şampiyonadır.

gerek kadro seçimi, gerekse hedef turnuvanın belirlenememiş olması bizi bu duruma getirdi. grand prix maçlarında bir hayli yorulmuş milli takımımız neslihan'ın yokluğunda pasör çaprazı mevkisinde de bir hayli sıkıntı yaşadı. ve biz hedef turnuva olarak belirtilen turnuvaya yalnızca iki yeni oyuncu ile(büşra yerine ceylan, yeliz yerine polen), tüm oyuncularımız yorgun şekilde katıldık. öte yandan grand prix maçlarında fazlasıyla yorulan, hücum yükümüzü çeken neriman ve gözde'ye alternatif bulamadık ki gözde'de bu turnuvada büyük bir performans düşüklüğü görüldü.

ilk grubu brezilya'nın ardından ikinci sırada bitiririz, hatta liderlik için brezilya ile kapışırız derken hedef maçların hiçbirini kazanamadan grubu 4. sırada tamamladık ve ikinci tura yalnızca 2 puan taşıyabildik. ve ikinci grupta bizi dünyanın 2 ve 5 numarası abd ve rusya bekliyordu. onun yanında hazırlık maçlarında mağlup olduğumuz hollanda ve kazakistan da diğer rakiplerimizdi. turnuvanın ikinci günündeyiz rakip rusya (bkz: 2 ekim 2014 türkiye rusya voleybol maçı). dün amerika karşısında çok iyi başladığımız ve ilk setiniz kazandığımız maçı 3-1 mağlup tamamladık. matematiksel olarak ilk 6'da bitirme şansımız kalmadı. bundan sonraki maçlar milli takımımız için prestij mücadelesidir.

artık önümüzdeki maçları kazanıp, bitirebildiğimiz en iyi yerde bitirmeliyiz.
9. bitirdik.

dominik, italya, çin, abd, brezilya ve rusya 3. tura yükselen takımlar oldu. rusya'yı 3-2 mağlup ettik, brezilya'yı elimizden kaçırdık. çapraz gruptan gelecek 3 takımı da çok rahat mağlup edebilirdik. yerimiz asla 9.luk değildi. ilk 6'yı hatta ilk 3'ü bu kadro muhakkak oynardı. yanlış yönetim diyelim, yanlış saptamalar, yanlış tespitler.

buna sebep olan her neyse federasyon tarafından tespit edilip, telafi edilmeli. ülkemiz için altın branştır voleybol. ufak tefek hatalar yüzünden bunlar yaşanmamalı. turnuvayı bitirirken oynanan oyun başlarda oynansaydı her şey çok farklı olurdu.

en azından kübra akman'ı, asuman karakoyun'u, meliha ismailoğlu'nu kazanmış olduk. daha yükselen bir ivme ile avrupa şampiyonası şampiyonluğu, dünya kupası, olimpiyat dereceleri gelecek bu takımdan. inanıyoruz.
3. tur maçlarının ardından ilk dörde kalan takımlar belli oldu. yarı final eşleşmeleri şu şekilde;

italya-çin
brezilya-abd

milli takımımıza yazık oldu. yapılan hatalardan umuyoruz ki ders çıkarılır.