bugün

başbakan recep tayyip erdoğan tarafından an itibariyle açıklanan seçim beyannamesidir.

başlıklardan biri; (bkz: lider devlet) tir.
hayırlı olsundur.

http://www.haber7.com/video-galeri.php?cID=3278

genel başlıklar şöyledir;

1- ileri demokrasi

2- Büyük ekonomi

3- Güçlü toplum

4- Yaşanabilir çevre ve marka şehirler

5- Lider ülke
--spoiler--
yuva teşvik konut programı
--spoiler--
bu şu anlama gelir akp'nin 2023 yılına kadar yönetim istemesi. sormak gerekir demokrasi bunun neresinde? nitekim demokrasi istikrarsızlıktır, istikrar değil.
(bkz: arif olan anlar)
başka liderlerden uçuk kaçık vaadler dinleyip vooooooov uçuyoruz hacı diyenlerin, uçuk kaçık olmayan, yere sağlam basan vaadleri duyunca çemkirdikleri beyannamedir. ak parti böyle dostlar, seçimde iki vekil fazla çıkartmak için, herkese cenneti vaad etmiyor, herkese beleş bir hayat sunmuyor, herkese havadan para vereceğim demiyor, herkese meslek kursu açacam diyor, yani havadan para bekleme, git çalış, paranı devletten bekleme, beleşçiliğe alışma diyor. bu yüzden bazı bünyelerin bu beyannamemeyi anlayamaması normal.
8.5 yılda gerçekleştirebildiklerini düşünerek,hem ayağını yorganına göre uzatmış hem de millete yeni bir heyecan verecek gerçekçi hedeflerin olduğu demokratik bir beyannamedir.
2023 milli gelir hedefi: 2.6 trilyon dolar.
2010 amerikan milli geliri: 14 trilyon dolar.

bunların hepsi boş iş, amerika ve avrupa ile aynı teknolojiye sahip olmadıktan sonra hiç bir şey farketmez. adamlar deprem oluşturabiliyor, tsunami oluşturulabilir. sen 2023 de istersen 3 trilyon dolar milli gelire ulaş, japonya'ya yaptıkları gibi bir tsunami oluştururlar kaç yıl geriye gidersin...

teknoloji, teknoloji, teknoloji...
bu gavatlara karşı koyacak teknolojinin olması lazım.
türkiye'nin tek sorunu istanbul'un trafiği ve gelişmesi olduğu için o tarafa yönelmiş beyannamedir. iç anadoluda, doğuda her şey süt liman. çiftçilik ve hayvancılık çok üst düzeyde. sanayi desen almış başını gidiyor. sikmediğimiz bi leylek kaldı, onu da kısmetse bu seçimden sonra sikicez.

ayrıca yerli uçak ve yerli otomobil hikayelerini çook dinledik. madem yapacaktın bunları, 9 yıldır neredeydin? bir tane altyapı çalışman var mı bununla alakalı? varsa yoksa dışarıdan sığır, dışarıda öğretmen. millileşeceğimize, bağımlılaşmaktan başka bi iş yapmadı bu hükümet.

ileri demokrasiden kasıt ayrılıkçı kürtlere her istediklerini vermekse doğru diyorlar, son bir kaç yıldır görüyoruz zaten bunu. adamlar habur'da şov bile yaptılar. bunlar vatan askerine kurşun sıkanlar bir de. ileri demokrasi buysa amına koyim ben bu işin.

büyük ekonomi de herhalde zenginleri iyice zenginleştirmek ve yeni tayyip zenginleri yaratmak üzerine kurulu. nasıl olsa ülke içindeki toplam dönen para miktarı arttığı için ekonomi büyüyor görünebilir, ama zenginler ve fakirlerin arasındaki uçurumun arttığı bir "büyük ekonomi" masalını yutmayız.

güçlü toplum konusuna ise sadece gülüyorum, çünkü verilen tavizlerle ülke o kadar bölündü ki toplumun birbirine bağlılığı kalmadı. güçlü toplum, birbirine bağlı toplumdur. bakın japonya'ya güçlü toplum neymiş göreceksiniz.

yaşanabilir çevre ve marka şehirler. ilk paragrafta yazdım, bütün sorunumuz istanbul trafiği sanki. "istanbul-izmir otobanı yapıcam, boğazdan tüp geçit yapıcam, üçüncü köprüyü yapıcam, istanbul içine iki yeni şehir yapıcam, istanbul-çanakkale-tekirdağ otoyolu yapıcam" ee kardeş başka bişey yapmayacak mısın? bu sayılanlar tabi ki yapılması gereken şeyler, ama bunlar bir seçim beyannamesinde belirtilmesi gereken türden şeyler değil. tamamen istanbul sakinlerinin üzerine oynanmış bir beyanname. oylar gelsin.

lider ülke? neyin lideri lan? abd ve israil geldi ortadoğu'daki tüm ülkeleri birbirine kattı, seni dünyada sikleyen olmadı, neyin liderinden bahsediyosun olm? karadeniz ticaret birliğinin lideri mi?

sonuç olarak, ülkenin problemlerine kıyısından köşesinden bile dokunmayan bir seçim beyannamesi var önümüzde. neyse, en azından yalan söyleyip dokunulmazlıkları kaldırıcam falan demedi. bu ülkeye en çok zarar verenlerin dokunulmazlık zırhı altına ortalığın amına koyan düzenbaz milletvekilleri olduğunu hepimiz biliyoruz... gidin bir de hepar'ın seçim beyannamesine bakın.
bazı arkadaşların eleştirirken, henüz bir kısımının açıklandığını bilmeleri gereken beyannamedir, tabi insanın vizyonu dar olunca hazmedemiyor hemen. daha dur bakalım neler gelecek.
(bkz: genç postalcılar rahatsız)
(bkz: genç takunyalılar rahat)
ileri demokrasi kısmını duyduktan sonra kendimden geçip uyandığımda kendimi çırılçıplak bulduğum beyanname.
saçma sapan bir yazı dizisi.
yüz yıl süren ezikliğe son vereceği görülen beyannamedir.
varsa daha iyisini yaparım diyen, ikna etsin alsın oyumu.
yalnız ikna edemezse babayı alır.