bugün

Önümüzde ki dönem, içişleri bakanlığının talepte bulunduğu ve maliye bakanlığının da izin verdiği 9 bin erkek, 500 kadın polis adayının Polis Eğitim Merkezlerine alınmasıdır.

Başvurular için hazırlık aşaması başlamıştır ilgilenenlere duyurulur.

Ayrıntılı bilgi için:

http://www.egm.gov.tr/

(bkz: pomem 2010 öğrenci alımı duyurusu)

(bkz: pomem 2010 başvuru şartları)

(bkz: pomem 2010 için adaylardan istenecek belgeler)
"herkesin polisi kendi vicdanıdır." sözünü "herkesin polisi kendisidir." şeklinde değiştirecek uygulamadır... bu ne lan hırsızın hiç mi suçu yok? şey pardon hiç mi hırsız yok herkes polis mi olcak. ee hırsız kim olcak. o ne lan mına koyarım böyle işin. yakında bildirirler polisliğinizi nüfus cüzdanına işletin son 15 gün diye. olmuyom polis molis... *
yazıyla dokuz bin beş yüz yüz polis alınarak vuku bulacak iştir.

(bkz: beş yüz)
(bkz: beş yüz yüz)
akp hükümetinin amaçları doğrultusunda attığı sağlam adımlardan biri dahadır.
yakında üniversiteden mezun olacak biz zavallı işsizler ordusunun 4 yıl boşu boşuna okuyup para kazanabilme ümidiyle başvurabileceği muhtemel olaydır.
kpss3 puan türünden en az 60 puan alma şartı aranmaktadır.
aqp'nin alternatif ordusuna takviyedir.

(bkz: polisime badem bıyık pek de yakışır)
2010'un sıcak bir yaz akşamı.
eyleme çıktım, thayyeap harçlara %1275,5 zam yapmış bi protesto edelim dedim. seneye de üniversiteye girerken burka giyme zorunluluğu çıkacak, şu an yasa tasarısında. allahtan erkeklere burka zorunluluğu yok, onlar için de cüppe, sakal ve takke kreasyonu hazırlamışlar.

sıhhiye'den yardırırken bi bakıyorum. anam her yer polis! dönerciler, işportacılar bilimum esnaf telefon kulübesine giriyor (süpermen misali), çevik kuvvet olarak çıkıyor. part time polislik yapmaya başlamışlar meğer. bayrak satan amca, simitçi.. meğer onlar da sivil polismiş...

dayak yerken kafamı bir an kaldırma cesaretini buluyorum. o da ne! bizim komşunun tıfıl oğlu hüsamettin. "sende mi lan brutus!" dememe kalmıyor eleman kulağıma fısıldıyor: "abi napalım geçim derdi. iki dakka idare et, dayağını yabancıdan bari yeme." diyor. tamam sağlık olsun hüso diyorum.

herkesin polisi kendisidir. pardon, kendi vicdanı olacaktı..
bu ülkede yeterli polis gücü yoktur lakin konu tayyip'e gelince ve polis teşkilatında yıllardır süren fettoşçu kadrolaşmalar düşünülünce Tayyip'in ipiyle kuyuya inilmez denilen alımdır.
basvuruların bır mılyonu bulması muhtemeldır.hatırlayanlar bılır ıtfaiye basvuruları ıcın kac kısı basvurmustu yok efendım gereklı kılo ve boy ıcın keskın turk zekasının ınce buluslarına sahıt olmustuk aksam ana haber bultenlerınde
http://www.radikal.com.tr...03.2009&CategoryID=77
2009/3 atamalarında tüm branşlar toplamında 650 mühendis istihdam eden devletimizin, polis devleti olma yolundaki alımlarıdır.
meclise sunulan yeni yasa tasarısı ile sayı 20.000 e çıkmıştır.
tıpkı tsk gibi emniyet genel müdürlüğü de mensuplarına gerekli ve yeterli eğitimi verip yetkin bir güvenlik gücü oluşturmak yerine sayıca fazla olmayı strateji olarak belirlemiş güzide kurumlarımızdandır.
sistemli polis şiddetinin yadsınmadığı, hatta kabullenildiği bu topraklarda insanı ürkütüyor bu pervasız yüksek kadro talebi.