bugün

Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda statünün değişmesini turnuvanın seyrini değiştirdi. 16 takım 4 gruba ayrıldı ve gruptan çıkacak ilk 2 takım bu kez 4'erli iki gruba ayrılarak finallere uzanmaya çalıştı. Eleme olmaksızın lig usülü oynanan maçlarda gruptan çıkan liderler, finalde karşılaştılar.

Aynı gruba düşen Doğu Almanya ile Federal Almanya maçı nefesleri kesti. Doğu Almanlar karşılaşmayı Juergen Sparwasser'in golüyle 1-0 kazanırken grubu da lider bitirdi. Son şampiyon Brezilya Hollanda'nın ardından grubu ikinci sırada bitirdi ve bir üst tura çıkma başarısını gösterdi.

ikinci rauntta ise A Grubu'nda Hollanda, B Grubu'nda Federal Almanya finale çıkarken, Brezilya ise Polonya'ya 1-0 kaybederek dördüncülük ile yetinmek zorunda kaldı.

Final müsabakası ünlü Münih Olimpiyat Stadı'nda 75 bin kişi önünde Hollanda ile Federal Almanya arasında oynandı. Gerd Müller, Franz Beckenbauer ve Vogts'lu Almanlar, Cruyff'lu Hollanda'yı Breitner'in penaltısı ve Gerd Müller'in golüyle 2-1 ile geçti ve 2. kez Dünya Kupası'na uzandı. Hollanda'nın tek sayısı Johan Neeskens'den gelirken, final maçı milyonlar tarafından televizyonlardan canlı izlendi. TRT bu final maçını canlı yayınlayarak futbolseverlere müthiş bir şölen sundu.

Gol krallığına ise Polanya'dan 7 golle Lato ulaştı. http://www.superspor.com
evsahibi almanya'nın finalde hollanda'yı 2-1 yenerek kazandığı kupa olmuştur.

doğan babacan bu turnuvada maç yöneten ilk türk hakem olmuştur..
ramiz dayı nın istanbul a baba olduğu yıllarda düzenlenmiştir.
1974 ün 31 aralığında komaya girip yılbaşını kaçıran ve yeni yıla giremeyip 1974 de mahsur kalan gencin dram dolu hikayesi.

imdp: 9,4 dram, biyografi
trt'in canlı yayınladığı ilk dünya kupası.

türk halkı o zamanki göze hoş gelen futbolu ile Cruyff'lu hollanda milli takımına sempati duymuştur.
Babam ve nesline goroyf*u sevdiren turnuva.
total futbolun başlangıcı olan turnuva. https://www.youtube.com/watch?v=hfqTy2bJzmU