bugün

enayilik olan eylem. kimse kusura bakmasın.
saflık.
aslında çoğu ülkenin seneler önce yaşadığı durumu yeni yeni yaşamaya başladık. ithal ürünlerin zamlanmasıyla beraber yerel ürünlerin fiyatları kullanıcıları çekmeye başlayacak. yerel ürünler daha çok satış yaparak daha kaliteler ürünler üretecek. sonra bir bakmışız o herkesin ayağında adidas nike olduğu dönem birden sona ermiş olacak.
aşağısına ayakkabı mı kaldı? bu kadar pahalı olmasının nedenini sorgulayalım.
adidas ın weezy koşu modeli 6.700 lira.

1700 e iyi bile kaliteli bir sey bulabilmek.
Yıllardır alt çarşıdan ayakkabı alıyorum, bu miktarda paraları ayakkabıya dökmeyi saçma buluyorum.
Paranin degerinin dustugunun farkinda degilsiniz galiba ... eskinin 500 lirasi.
(bkz: böyle şeylere gerek yok jane)
100 dolar bile değil.
Ülke ekonomisinin dolara endeksli olduğunu düşünürsek bence bir ayakkabı için pahalı bile sayılmaz.
Üzgünüm ama yapacak bir şey yok, artık hiç anormal bile değil. Bugün bu paraya eli yüzü düzgün bir yerde ailece yemek yemek bile zor.
enailiğin kitabı yazılmıştır o an.
kılık kıyafet için verilen para için kılı kırk yararım. fiyat performans grafiklerini koltuğumun altına alır öyle yola çıkarım. kıyafet için tek ölçütüm temiz olsun yeter. marka takıntım olmaz. ama iş ayakkabı ise orada kaliteden ödün vermem. ayak sağlığı beyin sağlığında da önemli.
Yok bi marka varmış, onu giydiğinde diğerlerini asla giyemezmişsin, öyle rahatmış. Ama aşırı güzel bi modelini beğendim ancak fiyatı 2,5 bin falan. O parayı bu ayakkabıya harcayacağıma kendi ayakkabılarımla devam etmek isterim.

Keşke işten ayrılmasaydım. Kendi paramla acımadan alırdım. Şimdi babamdan istemek içimi burkuyor. Ne diyeceğim adama, senin şımarık çocuğun çok daha ucuza ayakkabı bulabilirken gitti pahalılardan beğendi, ne dersin alayım mı dersem adam git al der. Biliyorum herifi.
En azından varda veriyon knk çarıkla gezmekte var.
çok güzel ve bakımlı ayaklara sahip bir hatun için vakti zamanında başıma gelmişti. ama karşılığını da ziyadesiyle aldık, o ayrı konu.
Hayatta vermem o kadar para.
en son indirimden 425 liraya ayakkabı aldım.
kıyafet ayakkabı ile insanları değerlendirme yaşını geçtik.
(bkz: keriz silkeleme).
asgari ücret 10.000 olursa belki o zaman verebilirim o kadar parayı şimdilik 1000 tl altı ayakkabılardan devam. 1000 bile çok aslında ama günümüz şartlarında kaliteli ayakkabıya ucuza bulmak oldukça zor.
asgari ücret 10.000 olursa belki o zaman verebilirim o kadar parayı şimdilik 1000 tl altı ayakkabılardan devam. 1000 bile çok aslında ama günümüz şartlarında kaliteli ayakkabıya ucuza bulmak oldukça zor.
Ortalama bir krampon fiyatıdır profesyonel modeller 4500 den başlıyor gayet normal artık bu fiyatlar.