bugün

yetmez diyor ve artırıyorum;

Dünyanın en eski medeniyeti olan kadim kürt medeniyetine dair ilk izler 300 bin yıl önceye ait fosiller şeklinde afrikada görülmüştür.

Bu da demek oluyor ki kürtler 300 bin yıl önce de vardılar şimdi de varlığını sürdürmektedirler. afrikanın ilk yerli halkı olan küetleri mezapotamyaya sıkıştıran emperyelistler gün gelecek asil kürt halkının ayaklarına kapanıp özür dileyecekler.
Şanlı tarihtir. Hatta dinozorlar da kürttür. Mamutlar da kürttür. Neanderthal de kürttür. Hepimizin atası olan tiktaalik rosae de kürttür. Dünya gezegeni başlı başına kürttür. Hepimizin kabul etmesi gerekmektedir. Foşik türkolar hala direnmektedirler.
kürtlerin dinozorlardan geldiğini gösteren tarihtir.
12 bin yıldır bir ilerleme yok. Stand by.
molotof için ateşi bulan ve ilk insan aslında kürttür. zira kürtler homo erectusdan gelmektedirler. hatta bir rivayete göre nuhun gemisine alınmayınca kendilerini kıllarıyla sararak tufandan kurtulmuşlardır. mardinli kürt midyecilerlede akrabalıkları vardır.
Dr. Zülfü Selcan'ın yaptığı mukayeselere göre Zazaca sözcükler daha eski bir dil olan Partça ile benzerlik gösterirken Kürtçe sözcükler Orta Farsça ile benzerlik göstermektedir. Bu durumda Kürtçe Farsçadan Orta Farsça döneminde ayrılmış olabilir, dolayısıyla bu dönemden önce müstakil bir Kürt tarihinden söz edebilmek zordur.
bilindik üzere kıtaları bölen kürtlerdir. Ayrıca dinazorlara karşı taşlı molotoflu savaş başlatıp, onlara büyük zarar verenler de kürtlerdir. Zaten büyük kürt filozofu hewalus bu konuya açıklık getirmiştir.
Kürtlerin hiç evrimleşmemiş olduğunu gösterir.
Doğru tarihlemedir. Hz nuh'a taşlı sopali molotoflu saldiri da bulunanlar da kürttur. HatTa nuh tufaninda kurtler aslinda yok oldular ama bir tanesi nuh'un gemisine binen bir essegin kuyruguna asilarak gemiye girebildi ve bugunki kürt milleti meydana geldi.
oldukça eskidir...
daha iyisi için;

(bkz: hz ademin aslında kürt olması). yersen. *
ademle havva'nın kürt olduğunu iddia etmek gibi bir şey.
kendi aralarında bile ortak bir dilde bulusamadiklari icin olsa bile anlasilamayacak tarihtir.
Atlantis ve mu kıtası bile daha gerçekcidir. şimdi kürtler bunların soyundan geliyoz lo falan der.
medyada kürtlerin ata arayışları olarak sorgulanan yapay tarihtir.
öyle ki 10. 000 yıllık kürt tarihi adıyla sunulan franksyonları vardır. *
tarih arkeoloji ister, eşya ister, söz istemez, bir eser görmek ister.

anlatılan kürt devlet tarihi ise tarih olmayandır zira, anlatılanlara bakıldığında daha beylikken devlet aşamasına dahi geçemeden hem perslerin hem osmanlıların başlamadan bitirdikleri, yerle yeksan ettikleri ön beylik tarihleridir.

devlet tarihinden ziyade toplum tarihi ise kasıt kürtler zaten iran içlerinde yoğrulmuş toplumdur * ama o da 10. 000 yıllık veya 5.000 yıllık değil birkaç y.y. lıktır çünkü evrimsel bilimsel teoriye göre insan denen memeli hayvanın ortaya çıkışı zaten 10. 000 yılllıktır.

ayrıca 5000 yıllık, 10.000 yıllık, 12. 000 yıllık toplum tarihi içinde dünya toplumlarına ne verdiniz diye soru getirir akıllara, ne kattınız veya kaç y.y. dan beri varsınız da ne değiştirdiniz, neyi değiştirebildiniz?

ben olsam asparagas tarih sunsam bile bu ön tarihi, önkürtleri daha yakın zamana çekerdim daha etkili olur, az zamanda ne işler yaptık vecizesinden nemalanırdım, burada takdir yapay tarih sahiplenicilerinindir.
saygılar.
"iki sıfır fazla yazılmış yeğenim " diye cevaplanabilitesi yüksek hede höde saçmalık sıçmık.
birçok soruyu akıla getirir. o zaman neden bir türkiye gibi kürdiye kurulmamıştır. yoksa atatürk gibi kahramanlar olmadan ülke kurmak imkansız mı oluyordur vs.
zaten taş devri isimli çizgi çilmede konu olmuştur bu eski tarih . maho zontataş.
(bkz: gökkürt devleti)
biraz üşengeçlerdir. devlet falan kuramamışlar bu kadar sürede. hep başkalarının tebası olmuşlar.
- halkımızın tarihi 12000 yıl önceye dayaniyir.
+ hastir len ordan. olamaz öyle şey.
- neden olmaz gurban?
+ 12000 yıl önce her yer buzuldu. mağara yok ki siz yaşayasınız.
- haklisen vala gurban. ben bi agama soram.
(bkz: dünyadaki ilk canlının kürt olduğu gerçeği)
kürt ırkçılarının zihinsel masturbasyonudur başka bir şey değil...
düşünün, deden ne devlet kurabilmiş,ne kendine özgü bir dilde konuşabilmiş,kısacası hep egemen uluslara tabii olmuş ve asla millet olamamış. Sen de kalkmış 1000'li rakamlarla tarihini anlatmaya çalışıyorsun. Acıklı bir durum,acı veriyor olmalı,anlamak lazım aslında,aidiyet sorunu ciddi bir sorun ve kişi kimlik ortaya koyarken soyundan bahsetmek gereği duyabiliyor. Ama güneşi balçıkla sıvayamazsın, zorlamaya saçmalamaya gerek yok,kültür dediğin şey ortada sonuçta...
işte bu yüzden bu topraklarda yaşayan ulusun tek bir adı vardır o da türktür. Başka millet yoktur, kürt sadece bir ırk türüdür ve türk milletinin bir unsurudur,böyle olmak zorundadır. Aksi halde,kürt ırkı sahipsiz kalacak ve acısını en çok kürtler çekecektir, türk milleti değil.
böyle bir şey yok. ama olabilir de
17 ağustos sonrası deprem bölgesinde dağıtılan yardımları toplamak sahipsiz evleri yağmalamak yani hırsızlığın en adisinden daha adisini yapmak için elbette 12000 yıllık evrim gerekir.