bugün

haste the day

Solid State Records şirketinden Hristiyan Metalcore grubudur. 2001de Carmel, Indiana'da kurulmuştur. Grup ismini "It is well with my soul" isimli bir ilahideki sözlerden almıştır.

Haste the Day parçaları duygusal ve melankoliktir. Parçalar klasik metalcore formunda olsada, kendine has bir havası vardır. Sert scream-brutal vokallerden hassas clean vokallere aynı parça içinde dengeli geçişlerin bulunduğu bir müzikal yapısı vardır.

Diskografisi:
That They may know you -2002
Burning Bridges -2004
When Everything Falls -2005

Şimdiki kadro:

Stephen Keech - Lead Vocals (2006-)
Brennan Chaulk - Guitar, Vocals (2001-)
Jason Barnes - Guitar (2001-)
Mike Murphy - Bass, Vocals (2001-)
Devin Chaulk - Drums, BGVs (2001-)
Thomas Kelly - Bus Gimp (2003-)

http://upload.wikimedia.o...a4/Hastetheday2point0.jpg

Gruba yeni katılan solist Stephen Keech henüz herhangi bir albüm kayıdında yer almamıştır. Albümlerdeki vokaller eski solist Jimmy Ryan'a aittir.

Bu grup hakkındaki kişisel yorumlarıma gelince, metalcore türüyle tanışmamı sağlayan ve hala bıkmadan, ezberlememe rağmen defalarca dinlediğim, çok daha kalitelilerini bulduğum halde yinede beni saran havasıyla Haste the Day benim için çok özeldir. Rock müziğinin sembolü olmuş alkol, sex (evlilik dışı) ve uyuşturucudan tamamen uzak (öyleki grup kuliste kadınlarla aynı ortamda kalmıyormuş ve imajlarını zedeleyecek taşkınlıkları olmuyormuş) genç olmalarına rağmen müziklerini büyük olgunlukla yapan bir gruptur.

Mutlaka dinlenilmesi gereken parçaları:
Who we are
American Love
The Last goodbye
breaking my own heart
when everything falls

http://www.hastetheday.com
http://www.myspace.com/hastetheday
http://www.purevolume.com/hastetheday