bugün

ösym nin çivisinin çıkması

son günlerde artık birçok kişinin düşündüğü olaydır. yıllardır olan onlarca yolsuzluğa göz yumuldu. binlerce kişi hiç haketmedikleri yerlere atıldı bu sınavlar sayesinde ve yine binlerce kişinin hakkı yenildi. sonra bir gün ne olduysa gözleri açıldı sanıldı. kpss ile başlıyan araştrmalar sonucunda aslında tüm sistemin çöktüğü tespit edildi. herşey iptal edildi. milyonlarca öğrenci ,akademisyen ve sınavlarla atama bekleyen kişiler mağdur edildi. sonra sınav merkezi değişti, personel değişti, sınavı hazırlayan kurum değişti ve tabi ki sınav takvimi değişti . peki neye yaradı? hiç kimseye . çünkü tüm bunlar gecikilmiş değişikliklerdi. yeni sınav takvimi hiç bir üniversitenin ne akademisyen atamaları için ne de yüksek lisans öğrenci alımları için uygun tarihlerdeydi. üniversitelerden hiç biri bu takvime uygun değişiklik yapmadı. neye yaradı peki? zaten daha önceden hksız sınavlara girerek sözde hak kazananlara yaradı.

tam herşey düzeldi denildi. bu kez bir sürü gecikmiş sınav önlemi geldi. neymiş? artık kalemi , silgiyi , suyu ösym vercekmiş. neymiş? artık daha detaylı üst araması yapılcakmış. neymiş ? artık içeriye saat alınmayacakmış. bu önlemler yıllardır alınamıyor muydu ki? bu kadar değişiklik neyi değiştirecek ki? sadece namuslu insanları mağdur etmeye yarayacak. bu insanlar bu kadar önlemden dolayı tek başlarına bile sınava gidemeyecekler belkide. annesini babasını peşlerinden sürükleyecekler.

hadi bunları da geçelim . bu kadar önlem aldınız peki türbanla girmek nedir? nerde kaldı güvenli sınav. o türbanlar nasıl kontrol edilecek? sözümüz burda türbanlı arkadaşların haklarına aykırı düşmek değil. elbette onlarında hakkı ama şu da bir gerçek ki türbanı kendi kopyacılıklarına alet edecek kişiler ne yazık ki bu ülkede halen var. türbanlı arkadaşları burada ancak duyarlı olmaya çağırmak gerekir. madem kul hakkı yemek büyük günahtır. eşit şartlarda girilmelidir. olaya birde bugün dava eklendi şimdi.peki şimdi nolacak? belki de yine milyonlarca kişinin sınavı ertelenerek mağdur edilecek. kimsenin hakkının olmadığı iddaa etmiyoruz ama bunun başka çözümleride olmalı. milyonlarca insanı mağdur edecek şeyler bu tür bir ortama yansıtılmamalı. türbanlı arkadaşların haklarına saygı duyuyoruz hakları ama herkesin bu tartışmalar yüzünden mağdur edilmesi ne kadar doğru?