bugün

atatürk ile ilgili entrylere eksi oy veren yazar

sayid jarrah adına söyleyebilirm ki bu olayı gerçekleştirmişliğim vardır. atatürk hakkında yazılan bir kaç tane yazıya gönül rahatlığıyla eksi oy veren bir yazar olarak hala da aynı gönül rahatlığını yaşamaktayım. fazla açıklamaya gerek yok nasılsa ama yine de yazmakta fayda var nasıl olsa öküz,denyo,deyyus,bölücü ve bir çok güzel laflara maruz kalmışız belki yeni güzide laflar eklenir arşivimimize. kötülenenin atatürk mü yoksa atatürkçü zihniyet mi olduğunu idrak etmekte anlamayan insanlara karşı ne kadar doğru bir olay gerçekleştirmişim diye düşünmekteyim yazılanlara bakınca. şimdi efendim çoğu zaman benim fethullahçı denilen kitleye ve onun nezdinde tarikatçılara birkaç lafım olur. o da dinin tek ölçüsü olan kur'an ı kerimi okumadan risaleleri ezberleyip onu kur'an dan daha fazla öne çıkarmalarına dair ki zaten bu gibi tiplerin müslüman olmadıklarına inanırım butün günahı bana sayılacak şekilde. aynı şekilde islam peygamberinin 7 yaşında ki bir çocukla evlenmesini ve ölene kadar okumayı öğrenmemesini kabullenemem. eleştirirm ve sorgularım kafasında zorla kabul etmeye çalıştığı doğrularla slogan atmaya çalışan insanları. sevmem bu insanların tehditvari bakışlarını,sözlerini. aynı şekilde sosyalist geçinip te hayatında bildiği kelimeler burjuvazi ve proleterya olan insanları kabullenemem.bir şeyleri koşulsuz, sorgulamadan kabul edenlere tahammül edemem anlayacağınız. tek doğru dokunulmazlık üzerine kurulu sloganlardan nefret ederim.( evet beni bir tarafa yamayacak insanlar vardır diye bunları söyleme gereği duymuştum)
şimdi efendim verdiğim eksilere gelirsek; hayatımda okuduğum en güzel kitaplardan birisidir lord kinross un mustafa kemal atatürk hakkındaki kitabı. ve kitapta yazan bir yazı dikkatimi çeker benim; "bu kitap mustafa kemal atatürk hakkında bugüne kadar yazılmış en kapsamlı,en araştırmacı kitaptır" yazısıdır dikkatimi çeken şey. işin aslına bakarsanız biraz yüzüm kızarır.ne yalan söyliyeyim utanırım da. dünya üzerinde atatürk hakkında yazılmış en güzel kitapların ingiliz ve amerikalı yazarlar tarafından yazılması hoşuma gitmez.bu ülkenin kurucusunu dünyaya anlatan bir tane adam yok mu bu ülkede, bu kadar sevenine rağmen diye sorular geçer aklımdan. ama anlatamayız liderimiz adına barış ödülü bile vermeyi beceremeyiz. çünkü onu tanıyamayacak kadar kalıplaşmış cümlelere yerleştirmişizdir atatürk ü ,bu ülkenin kurucusu veya bir ülkenin yeniden doğuşunu simgeleyen değeri lord kinross a göre. işte hakkında yazılan şeyler o cümlelerden ibaret olmadığı için lord kinross kitabı en tarafsız atatürk portresidir. atatürk ne öcüdür ne de öcü yapılacak birşeydir. doğmuştur,asker olmuştur bir ülkeyi yeniden yaratmış, emperyalist savaşın öncüsü ve en güçlüsü olmuştur.o bu ülkenin başına gelen en önemli siyasi simgedir.ama benim tanıdığım atatürk budur.gücenmeyin eksi oy verdiğim dostlarım ben sizinle aynı atatürk ü sevemem valla imkanı yok. elime geçen her fırsatta da ondan uzak durduracak ,ona yaklaşamayacak cümlelere tepkimi eksi olarak koyarım. ben kabul ettiğim her değerin ne yaptığını yargılarım hiç kusura bakmayın. balmumu heykelinin karşısında gözyaşlarımızı tutamayarak atatürkçü olduğunu sananlardan değilim ben. atatürk denince içine korku salınan çocukları gördükçe de bu duyguları paylaşmam hiçbirinizle. bu ülkeyi yoktan var eden insan sayenizde bu ülkede sevgi amblemi değil korku amblemi oldu bilmem farkında mısınız. ve bu korkunun acısı da 60 yıldır seçim sandıklarında çıkıyor bunu da mı anlamadınız. anlatamıyoruz liderimizi be atatürkçü arkadaşlar kendi insanına. nutuk bile bu ülkede zorla okutulan bir kitap haline gelmiş böyle mi koruyalım liderimizi. söyliyeceklerim bundan ibarettir efendim gönül rahatlığıyla eksi oy veren birisi olarak.
hadi bakalım efendim sevgili atatürkçü arkadaşlar sıra sizde. sizi eksileyen bu düşmanı şimdi siz haddini bildirin. şimdi bu entry haftanın en kötüsü olmak zorundadır ki bu sözlükte ne kadar çok atatürkçü varmış onu anlayalım. yapmazsanız valla gücenirim.