bugün

fatmagül ün suçu ne

verilen tepkiyi anlamakta zorlanıyorum açıkçası.
bu diziden önce toplu tecavüz vakalarına rastlanmıyordu çünkü bu memlekette. gerek bilinç düzeyi yüksek nezih toplumumuz olsun, gerek yasal yaptırımlarımız olsun, çok süpersonikler ama işte hep televizyondan canım, evet. şeytan icadı.

kimse çıkıp yasalarımız şöyle etkili böyle tepkili de demesin.
12 yaşında kıza bir hayvan sürüsü tecavüz etsin, mahkeme tam 7 yıl sürsün ve 7 yıl sonunda bu sürüden bazı yaratıklara yalnızca 1 (yazıyla bir), evet sadece bir yıl ceza verilsin. sonra yargının bu kifayetsizliği mizah dergilerinin kapak konusu olsun, gülelim eğlenelim diye alınan dergi insanın tüm gününün içine etsin. böyle bir ülke burası. uyanın.

barda filmini bilirsiniz çoğunuz. hatta hikayede gerçek bir olaydan esinlenildiğini de belkide. hatta film vizyona gireceği sırada bir gazetenin hafta sonu ekinde yönetmenle yapılmış röportajın yan sayfasında olayın gerçek mağdurlarından biriyle yapılmış röportajı da okuyanınız vardır elbet.
sıradan bir hafta sonunda testlerden kafamı kaldırıp, sinemada ne var ne yok bakmak için gazeteyi okumaya başlamıştım. olay çok ürkütücüydü ama şununla yüzleşene kadar pek bir şey hissetmemiştim;
olay ankara'da gerçekleşmişti, birkaç ay sonra üniversiteyi kazanıp gitmeyi planladığım ankara, kızlardan biri 18 yaşındaydı, benim birkaç ay sonra olacağım yaşta... kanım dondu.
17 yaşındaydım, ilk fırsatta ülkeyi terk etme planları yapmıştım. bu ülkede yaşanmazdı. mağdurların neredeyse hepside zaten olaydan sonra çekip gitmişlerdi. en doğrusunu yapmışlardı.

sonra aradan 4 yıl geçti fatmagül'le ilgili facebookta espriler yapan güruha dahil oldum bende. böyleyiz biz, unutkanız, iğrençlikleri kanıksamaya, kandırılmaya, unutmaya meyilliyiz. çoktan yozlaştırmışız her türlü kültürel, kutsal, dini değeri. işimize geldiği gibi eğip bükmüşüz. asıl suçlu kadınlar üstelik. "o erkektir, yapar"ı erkeklerden daha çok benimseyen kadınlar. bu düsturla evlat yetiştiren kadınlar. erkekleri kadınların tepesine çıkaran bunca şımartan kadınlar.

bırakın şimdi diziler üzerinden günah çıkarmayı, şuna buna suç atmayı, biz kötüyüz arkadaşım. kötü.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar