bugün

fifa 11

öncelikle pes le fifa arasındaki rekabet çok fazla artacak. fifa serilerinin 98-99 ve 2005 versiyonunu oynadım. pes serilerinin hepsini oynadım. pes serilerini hep daha güzel bulmuştum ama bu sene işler biraz farklı.

internetten takip ettim, forumları okudum, çıkan tüm videoları izledim sayılır ve fifa 2011'in demo versiyonunu indirmeye karar verdim. pes için her sene yapıyorum zaten onu anlatmaya gerek yok.

sonuç: 2 oyun arasındaki fark dağlar kadar. fifa 2011 oyuncu fiziği, top fiziği, paslar, şutlar, ortalar, goller, fauller ve futbol içinde olabilecek ne varsa sanki resmini çekip oyuna koymuş.

fifa 2011 de oynanabilirlik çok üst düzey. gerçeğe yakın paslar, topun hareketleri, hakemin de bir oyuncu olduğu gerçeği ve en önemlisi kaleci. bir futbol oyununda ilk defa kaleye cektiğiniz şuttan sonra kaleciye helal olsun diyebileceksiniz.

o kadar gerçeğe yakın bir kaleci modeli var ki fifa 2011 de yani şahsen bana bu görüntüleri video olarak gösterseydiler heralde fifa 2015 de falan anca böyle oynarız derdim.

pes 2011 de konami en iyi yaptığı şeyi top fiziğini yapamamış. hiçbir futbolcu bir anda arkasını dönüp o kadar uzun mesafeye o şiddetle havadan pas atamaz. artık pes için fifa'nın gölgesinde dinlenme zamanı gelmiş. rakip bile diyemiyorum alternatif bile olamaz bu haliyle. ileri gideceğine geri giden bir anlayış.

deliler gibi oynadığım pes için şimdi bunları söylüyorum ama pes'in 2008 versiyonu ve sonra ki versiyonları gerçekten berbattı. fifa da kötüydü pes kötünün iyisiydi. fifa 2010'un pc versiyonu kötü ps3 versiyonu fena değildi.

özet geçmek gerekirse: bu sene fifa in pes out.