bugün

machete

rodriguez tarzı coşkun, ölçüsüz ve zaman zaman komik duruma düşen bir şiddetin hakim olduğu bir gösteri. çok derine kaçmayan politik kaşımalara da şahit oluyoruz: göçmen olarak birleşik devletler'e gelen meksikalı(diğer latin ülkeleri de dikkate alırsak, hispanik) insanların göç ettikleri ülkede adam yerine konmaması, hatta bir hayvan gibi sınır bölgesinde takip edilip vurulması..

adeta bir devrim lideri özelliğine sahip olan machetenin liderliğinde bölgedeki wasp
(white, anglo-saxon, protestan) özelliklere sahip beyazlara karşı örgütlenen 'diğer' etnik kökenler bu savaşımı yalnızca etnisite üzerinden değil, aynı zamanda kapitalizme karşı da veriyorlar.

akıllarda kalmaya yetmeyen bir film kalitesine sahip bu film. bir çok popüler kişiyi kadrosunda barındırmasından güç almaya çalışan ama bunun da filmi bir gömlek öteye taşımadığı bir filmden bahsediyoruz burada. jeff fahey, robert de niro ve steven seagalın oynadığı karakterlerin şer cephesini oluşturduğu, çirkin yüzlü machete'nin etrafında michelle rodriguez, jessica alba ve lindsay lohan gibi kadınların oynadığı karakterlerin pervane olduğu(gerçek hayatta da oluyor böyle şeyler, garipsemeyin) bir gösteri. en sonunda bir kaleyi fethedercesine hispanik kökenlilerin aşırı sağcı beyazların silah eğitimi gördüğü kampına hücum etmesi, amerika'yı gelecekte bekleyebilecek ırksal bir çatışmayı hafiften çıtlatıyor burada.