bugün

siirt te 10 yaşındaki kıza cinsel istismar

olay gerçekten çok kötü. ancak bunu kürtlere yüklemekte bu olayı yapanlar kadar şerefsizlik yapmaya benzer.yoksa kendi kızına tecavüz eden türk var. bu hemen türklerin hepsinin böyle olduğu anlamına mı gelir.

biz yinede bilim insanı olma yönümüzü kullanıp olaya birde psikolojik açıdan yaklaşalım. küçük bir kızın daha on yaşında gördüğü tecavüz ile başına gelebilecek fiziksel sorunlar fazla önemli değil ya da psikolojik sorunların yanında sıfır kalır. çünkü kızın bu yaşta böyle tarifi imkansız bir olay ile karşı karşıya kalması kızın alacağı terapiye bağlı olarak ( büyük bir ihtimalle devlet 3 5 seans verip iş tamamdır diyecektir) kızın ileriki yaşlarda hatta şoktan çıktığı anda depersonalizasyon bozukluğu ortaya çıkar. yani çocuk kendi bedenine yabancılaşmaya başlar. hatta öyle olabilir ki kişi kendi içinde birden fazla kimlik ortaya çıkartır. çocuk kendisiyle çatışan farklı farklı kimlikler ortaya çıkartabilir. olası kimliklerden biri kişinin oraya gitmemesini isteyen iç ses bir başkasıda kaçmasını isteyen iç sesler birer kişilik haline gelebilir.

ya da çocukta okb denen hastalığın gerçekleşmeside akaçınılmazdır. çünkü çocuk sadece bir hastalıkla değil birden fazla hastalık ve alt tiplerle başedebilir. en asıl geçirme ihtimali yüksek hastalıkarsa ( psikolojik olarak) ; depersonalizasyon bozukluğu, travma sonrası stres bozukluğu, obsesif kompulsif bozukluk, depresyon, bulara eşlik edebilecek hastalıkların başında da sosyal fobi gelebilir.

daha uzun da yazılabilirdi ancak okunabilirtesi yüksek olmayan bir yazar kitlesi ile karşı karşıya olduğumuz için kısa ve öz olması daha iyi. ayrıca bunları kürtlere yüklemekte kişinin başlığı hangi amaçla açtığını gözler önüne seren bir gerçek.