bugün

hz muhammed in hz hatice nin babasını kandırması

islam tarihindeki çok bilinmeyen olaylardan biri.

öncelikle sen seri eksi oy veren dindar ama cahil kardeşim sakin ol!
öncelikle bir düşün hz.muhammed ve hz.hatice nasıl evlendi biliyor musun? bilmiyorsan bu şekilde başlık atmamın sebebini biraz daha okuyarak anlayabilirsin.

eğer din gözlerinizi kör etmediyse bugün bu anlatacalarımı yapana ne sıfat verirdin bunu düşün bir de...

şimdi olay şu, hz.muhammed o zamanlar hazret ve peygamber değilken fakir bir koyun çobanı(sonra deve tobanı oluyor) çobanlık yaptığı kişiler yabancı değil hz.hatice nin ailesi daha doğrusu hz.haticenin kız kardeşi. neyse birgün muhammed ve diğer çoban arkadaşı hayvan güttükleri işleri için karşılık almak istiyorlar ama para yok. muhammed parasını istemeye utanıyor ve onun yerine arkadaşı parayı istemek için sık sık hz.haticenin kız kardeşine gidiyor. hatice nin kardeşi bakıyor hep aynı adam diyor ki: "muhammed nerede, o neden gelmiyor parasını istemek için?" adamda: "o utanıyor" diye cevaplıyor. bu abla o zaman diyor ki: "muhammed kadar iffetli adam görmedim".

sonra bu sıcaklık hz.haticeye sirayet ediyor ve 3 koca ve her kocadan 1 çocuk yaptıktan sonra muhammede haber salıyor ve "benimle evlen, babamdan beni iste" diyor. dönem bugünden farklı değil zengin-fakir ve statü o zamanda var. muhammed haticeye diyor ki: "sen zenginsin baban seni bana vermez". olayın koptuğu nokta burası zaten, hatice bu cevaba: "sen o kısmı düşünme beni babamdan sarhoşken iste" diyor. yani plan şu evlenmek için muhammed ve hatice, haticenin babasına tuzak kuruyorlar. neyse adam gerçekten kafası iyiyken kabul ediyor bu evliliği fakat ayılınca ne yaptığını anlıyor ve caymak istiyor kararından. bu sefer muhammed adamı yalancı ve sözüne sadık olmamakla suçluyacağını söylüyor ve malum zengin adamların şeref ve söz hastalıkalrı vardır. adam istemeye istemeye kabul ediyor bu evliliği, muhammed hemen haticenin evine yerleşiyor ve iç güveysi oluyor.

buraya kadar okuduysan bu söylediklerimi kontrol edin yalansa burda bu yazıları yerim.

bu yazıya kaynaklık eden makale:
http://www.hikmet.net/content/view/45264/11/
kaynakalrda içinde.

şimdi olay şu;
a)muhammed-ül emin ünvanı olan bir çoban bu yaptığıyla düzenbaz olmuyor mu?peki bir insan 4.koca olarak kendisini isteyen 40 küsür yaşındaki bir dulla neden evlenir? zengin olduğu için mi güzel olduğu için mi?

b)hz.muhammed islamiyetten sonra bile öz kızını neden bir putperestle evlendirmiştir? daha doğrusu bu evliliği onaylayan hz.haticeye neden sesi çıkmamıştır?

c)hz.hatice yaşadığı sürece kadınlara ters hiçbir ayet gelmemesi şaşırtıcı değil midir?

d)hz.hatice yaşadığı sürece hz.muhammed neden bunca korumasız kadını evlenerek "koruma altına" alamamıştır? hz.hatice validemiz ölünce tüm kadınlar korumasız mı kalmıştır ki bir anda 4 kadınla beraber yaşamaya başlamıştır muhammed?

e) allah hatice yaşarken hz.muhammed'e evlatlığı zeyd'in karısı zeynep'i ayetlerle eş olarak atayabilir miydi?

f)ilk kim küfürle ya da demogojiyle bu sorulara cevap verip sevap kazanacak?