bugün

pablo escobar

kolombiya devLetini bir oyuncak gibi kuLLanan kokain kraLı.. kokain hiçbir zaman kuLLanmamıştır.. kuLLandığı tek uyuşturucu esrardır.. binLerce insanın öLümünden sorumLudur.. 600'den fazLa poLis'i öLdürmüştür.. bunun yanında devLet bakanı ve savcı gibi üstü düzey yöneticiLeride öLdürmüşLüğü vardır.. fakirLerin can dostudur.. fakirLere yardım etmekLe tanınırdı.. kendisine koLombiya'nın robin hood'u deniLmekteydi.. fakat ne büyük ironidir ki pabLo onLarca fakiri de öLdürmüştür.. bu ne yardım severLik pabLo(!) *

o kadar para kazanmıştır ki aLdığı paraLarı saymazdı.. aLdığı paraLarı -buraya dikkat- tartarak aLırdı.. saymakLa uğraşmazdı.. bir kaç kez mapushaneye düşmüştür.. düştüğü mapus'u görseniz şaşırırsınız.. 5 yıLdız bir oteL gibi.. bu mapus'un içinde disco, suit, kumarhane ve benzeri şeyLer buLunmaktadır.. daha cezası bitmeden mapustan eLini/koLunu saLLaya saLLaya çıkmıştır.. bu çıkışta askerLer pabLoya dokunamamıştır biLe.. bu adam resmen devLetLe aLay ediyordu..

zaman sonra pabLo paranoyakLaştı ve 2 ortağını para çaLdı gerekçesiyLe öLdürdü.. bundan korkan diğer ortakLarı pabLoya cephe aLdıLar.. los pepes adLı bir örgüt kurup pabLo'nun aiLesine, adamLarına, yerLerine saLdırdı.. (örgütte pabLo'nun eski ortakLarının yanı sıra pabLodan zuLüm görmüş başka insanLarda buLunmaktaydı).. bu oLayLardan korkup biLinmeyen bir yere kaçtı.. oradan bazı işLerini idare etti.. bu yerLerden teLefonLa aiLesini ve adamLarını arayarak taLimat verdi.. teLefonLarı dinLeniyordu.. bunu biLen pabLo teLefon konuşmaLarını 2/3 dakikaya sığdırırdı.. oğLuyLa son konuşmasında bu süreyi aşan pabLo'nun yeri beLirLendi ve evine baskın düzenLenerek öLdürüLdü..

öLümü haLa muammadır.. kendi kendini mi öLdürdü, kolombiya poLisLeri mi öLdürdü yoksa deLta force'tan biri mi öLdürdü orası biLinmiyor.. biLinen tek şey pabLo escobar'ın koLombiya'nın anasını ağLatmasıdır..