bugün

anket

bazı yazarların can simididir anket;

bir baktı; o da ne, sol frame hep bilgi içerikli entry ile doluydu. "bir şeyler yapmam gerek" diye düşündü yazar. bilgi almamıştı ki; bilgi içerikli entry sunsun sözlüğe. ne bilgi ekleyebiliyor, ne tartışma yapabiliyordu. yaptığı abuk subuk yorumları yapabileceği başlıkları da sol frame'de göremedi yazar. onun için; başlığı sol frame'de görmesi önemliydi.

birden aklında şimşekler çaktı yazarın. işte, anket açmalıydı. böylece, ne bilgi verecek, ne yorum yapacaktı. aksine, başkasının işine yaramayan, kendi kişisel bilgilerini, beğenilerini, deneyimlerini sunabilecekti. hem de; anket açtığı için, 2000 tane potansiyel entry vardı artık o başlıkta. hatta bazı yazarlar, aynı ankete iki kez bile yazacaklardı.

amacını düşündü birden yazar. sözlük, bütün insanların bilgilerini, deneyimlerini, yorumlarını toplayarak büyük bir bilgi kaynağı yaratmak amacıyla kurulmuştu. açtığı anket ile; hiçbir yere varılamayacak, hiçbir fayda sağlamayacak, sadece sözlük yazarlarının kişisel beğenileri arşivi oluşturulacaktı. "öyleyse; ben sadece, entrylerimi çoğaltmak için, ve böylece popüler olmak için yazıyorum" diye düşündü yazar. çok garipti, sözlük bilgi toplamak amacı güden bir toplulukken; o sadece kişisel beğenileri paylaşmak adına anket açıyor; ve yine ilginç bir şekilde bu anket popüler oluyordu.

"ne garip" dedi yazar, "bilgi toplanan bir platformda, bilgiye önem verilmiyor demek".