bugün

muğla

sülaleden zengin ev sahiplerinin, ev kiralarıyla öğrencilerin anasını ağlattığı, 1+1 kıytırık evler için 500 ytl kira + depozito $artı ko$tuğu; ilçelerinin gölgesinde kalmı$, kültürel ve sosyoekonomik bağlamda sıfıra yakın seyreden bir $ehirdir muğla.
merkezinde,
muğla'nın eski ismiyle açılmı$ mabolla diye bir bar, adanus isminde me$hur bir dürümcü, ardore isminde ve aranan kızlarla aranan erkeklerin takıldığı, önemli adam kıyafeti giyinmi$ gudik $ahsiyetlerin leptopları ve taze sıkılmı$ portakal sularıyla arz-ı endam ettiği bir restaurant&cafe bulunmaktadır.
öğrenci $ehri profilinde de olsa öğrenciye arka çıkmayan, öğrenci ekip öğrenci biçen ve dahi öğrenci miken bir yerli halkı olan bu yer, her yanı dağlarla ve tepelerle çevrili olduğundan bende hep tabağın içindeki yemek izlenimi uyandırmı$tır. $ahintepesi denen ve genelev bulunan mahal ise, her ay'ın 7'sinden, yani; bursların yattığı tarihten itibaren ziyaretçi çekmeye ba$lar.

yaz aylarında gökova( aslında akyaka ), marmaris, bodrum, fethiye, köyceğiz, dalyan ilgi gören yerlerdir ama öğrenci kesimi, hem yakın olduğundan türkiye'de ba$ka bir yerde bulunmayan bir doğal güzelliğe sahip olduğundan akyaka'yı yeğler. ( denize girerken kar$ınızda orman var dostlar; ye$il ile mavi'nin böylesine yakınla$tığı tek yer )

istanbul'da doğmu$, büyümü$, yeti$mi$ birinin yapabileceği en iyi aktivite sinemaya gitmektir. yoksa sıkılırsınız. ben öyle yapıyorum. evet.