hz muhammed in eşleri

müslümanların ne kadar kolay kandırılabilir olduklarını gösteren olaylardan birisidir aslında.

şimdi ne iş muhammed bu kadar kadınla evlenmiş; subyanı var maturesi var diyorsun;

en çok yer alan yanıtlar şöyle :

o dönemlerde kadın sayısı çoktu erkek sayısı azdı, (her dönemde kadın sayısı daha fazladır, şimdi de öyle)
savaşa giden erkeklerden dolayı erkek sayısı azalmıştı. (en kalabalık savaş 3000 kişilik bir mücadeledir.)
o dönemlerde kadına karşı davranışlar kötü idi.

bu sebeple muhammed onları himayesine aldı denildiğinde "ha tamam ya doğru tabi" diyip gidiyorlar. ama bu yanıt beraberinde birsürü soru daha getiriyor aslında.

şimdi bunlar tabi ilk kısım söylenilenler ama genel olarak manasız çünkü; islamın her ne kadar tamamen yalan olsa da cahiliye devri diye bir iddiası var, iddianın en büyük noktası kadınlara kızlara olan davranış şekli ve islamın bunu değiştirmiş olması. ama muhammedin peygamberliği süresince demek ki hiç bir şey değişmemiş bu yanıta göre kadınlara hala aynı şekilde davranıldığına göre.

bir de anasını satayım, sene 2000 de değil, muhammed yaşıyor, cebrail hala piyasada, allah bilfiil işlerin içinde; "lan bu kadınlara dokunanı sikerim" desen dokunmaya yeltenecek adam mı kalır piyasada.

hayır o değil madem ki bu kadınların himaye altına alınması gerekiyormuş, o zaman bu kadınlara özel bir durum olmalı, bunlara özel bir saldırı falan olmalı bunları ayrı tuttuğuna göre muhammed. yani muhakkak başka ilgiye bakıma ve himayeye ihtiyaç duyan kadınlar varken değil mi;

e bakıyorsun birisi ebubekirin kızı öreki ömerin bir tanesi muhammedin kuzeni ve oğlunun karısı. yani muhammedi geç; müslümanları say desen ilk 5e giren adamların karılarını kızlarını koruyamadıkları bir ortam var; cahiliyeden iyi diye reklamasyon yapıyorsun, neresi daha iyi bunun ?

hepsini geçelim, hadi diyelim bunların gerçekten himayeye ihtiyacı vardı, o zaman bunlar himayeme alınmıştır dersin olur biter, senin himayendeki kadına allah affetsin kim yan gözle bakacak muhammed? üstüne de nikaha almaya ne gerek var? nikaha almayınca dinlemiyor mu seni diğer müslümanlar 700 yılı arabistanında zeitgeist böyle mi?

hepsi tamam da; kocasının himaye edemediği kadını ben daha iyi himaye ederim diyip ondan boşamak da ilginç de, en ilginci ve komiği şu bak;

bir kadın düşün himayeye ihtiyacı var, sen bunu alıyorsun, en asil duygunun insanı olarak, himaye ediyorsun koruyorsun; arada bir de koynuna alıyorsun.

bunlar konuşulmasın diye de; 15 milyar yıldır yaratım işlerinin içinde olan allah tutup, tüm kadınlar sana helaldir diye ayet gönderiyor.

kendi anası karısı bacısı muhammede helal edilmiş yazar da çıkıp, bu işleri benim kafam almadı diyene orospu çocuğu diyor (nereden nereye).demek ki kendi kafası yatıyor anasının himaye edilmesine. ilginç.