bugün

en zayif halka

cemaat sayesinde hukuk okumuş bir insandır.

ve bu yüzden atatürk ve cumhuriyet düşmanlığını benimsemiştir. ona öğretilen hukuk değil, vatan hainliğidir. bu entry ne bir kavga amaçlıdır ne başka bir şey.

senin hukuk okumanı sağlayan onlar değil, bu ülkenin isminin sonunda olan cumhuriyet kelimesidir. görev yapacağın adliyelerde göreceğin atatürk sözlerine karşı ne hissedeceksin meraklar içerisindeyim.

klişe konuşan bir atatürkçü değilim. babanın kim olduğunu da atatürk'e de borçlu değilsin.

ama sen onun kurduğu ülkede, onun düşmanları tarafından okutulup bir yerlere getirildin. ve atatürk'ün en önem verdiği meslek grubu içine giren, adalet ve hukuk okudun.

seni sözlükte en iyi tanıyan insanlardan bir tanesiyim. her seferinde atatürk'e saldırman kuyruk acının olduğunun göstergesidir. görüşlerini benimsemeyebilirsin, onu sevmeyebilirsin, hatta haddin olmayarak ondan nefret de edebilirsin. ama bunun sebebi onun siyasi kişiliği değil, tamamen kendi kişiliğidir. sırf içki içiyor diye cemaatinin ve senin aldığın bir tavır var atatürk'e karşı.

sevmiyorsan onun bu vatan için yaptıklarına saygı duyacaksın, yok eğer duymuyorum diyorsan sen değil yediği kaba pisleyen oturduğu yeri pisleten bir insansın.

eğer sana zor geliyorsa atatürk cumhuriyeti'nde yaşamak vizeni ve pasaportunu alıp defolup gidersin bu memleketten.

insanlar ikiye ayrılır. bir çok akıllı olanlar, iki onlardan daha çok akıllı olanlar. sen, hepimizden çok daha akıllı olduğunu atatürk'e laf atarak kanıtlayanlardansın. senin bu çok fazla aklın, okumuş birisi olmana rağmen seni okutan örümceklerin beynine ördüğü ağlardan kaynaklı. okuduğun risale-i nur'dan öğrendiğin felsefeler ile hayatına devam ediyorsun. bu sana göre doğru, bana göre yanlıştır.

yaşama biçimi olarak esas alınacak bir kitap varsa o da kur'an-ı kerim'dir. sen, bu vatanı bölüp parçalamak isteyen türk düşmanı bir insanın yazdığı kitaba iman ediyorsun neredeyse. ismin türkçe, kimliğinde türkiye cumhuriyeti vatandaşı yazıyor. belki araştırsan çanakkale'de atatürk ile omuz omuza savaşıp ölen dedelerin bile vardır. sen, geçmişine saygı duymayan, sadece seni okutan örümceklerden öğrendiklerin ile yargılamaktasın insanları.

emin ol, senin atatürk'ü sevip sevmemen benim umrumda değil. sevme, nefret et. ama şuan bu topraklarda rahat yaşamanı sağlayan ve canını veren insanlara önderlik eden bir kişiye saygı duymak zorundasın. ve bu saygını belirtmek zorundasın.

atatürkçüyüm, müslümanım. namazımı da kılarım, orucumu da tutarım. ama yediğim kaba pislemem. dinci değil, dindarım.

selametle.