bugün

genelkurmay başkanlığı nın hantepe çelişkileri

dünyanın ikinci büyük kara ordusundan bahsedeceğiz birazdan. yüzyıllardır, bu toprakları postallarıyla karışlamış bir ordudan bahsedeceğiz.

öyle bir ordu ki, yıllık kırk milyar dolarlık bir bütçeye sahip.

ve şimdi bu ordunun başı olan genelkurmay başkanlığı, ortaya çıkan heron görüntüleriyle alakalı bakınız nasıl çelişkilerin batağına saplanıyor:

1. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında "çatışma başladıktan sonra Heronları bölgeye gönderdik" deniyor ancak Taraf'ın elinde çatışma öncesine ait görüntüler var. Hatta ilk taciz ateşinin açıldığı tepedeki görüntüyü de Heron çekiyor. Ardından da mevzi değiştiren PKK'lılar, askerlerin bulunduğu bölgeye yaklaşıyor. PKK'lıların ilk görüntüsünün alınması ve mevzilere gelme arasındaki zaman aralığı ise yaklaşık 30 dakika.Genelkurmaydahil tüm birimlerin canlı izlediği bu ilk görüntüde emir verilmesi durumunda, bölgeye en uzak yerden bir uçağın Hantepe'ye ulaşması 20 dakika.

2. bir başka çelişki ise Çığlı Suyu Vadisi'ndeki yoğun sis ve toz bulutu nedeniyle yardım helikopterinin bölgeye gidemediği iddiası. Meteoroloji bu iddiayı yalanlıyor. Heronun çektiği görüntüden de bölgede havanın açık olduğu net bir şekilde görülüyor.