bugün

espresso

bardağı tam doldurmayacak şekilde servis edilmesinin sebebine değinmek isterim izninizle; efenim italyan dostlarımız birinci dünya savaşı'nda* yaşadıkları kıtlık sebebiyle, aynı bardakta kahveyi daha az kullanmak yerine, servis edilen miktarı azaltmayı seçmişler bu kahve hususunda. gel zaman git zaman bu bir gelenek olarak kalmış.
sevgili arkadaşlar, sizlerle bu konuda bir anıyı da paylaşmak isterim. çok sevdiğim bir insan olduğundan maalesef isim veremeyeceğim fakat kendisi sözlüğümüzün birinci nesil yazarlarından pek sevdiğim bir insan. bu arkadaşım bir kaç sene evvel pek tanınmış bir firmada staj yapmaktadır. iş yerinde her sabah 500bin lira ile çalışan* kahve makinasının karşısına geçer, her sabah farklı kahveler dener. neyse gün olur espresso içme vakti gelir. olacak ya o günde arkadaşın cebinde 250bin lira vardır "ulan" der içinden, "bir deneyeyim şansımı, belki çalışır bu paraya, millet zottirik metallerle ne makinalar çalıştırıyor, hadi bakalım bismillah!" makina parayı kabul eder ve espresso hazır hale gelir, tabi bardağın bir kısmı boş. bizimki bu sefer derki "ulan makinaya bak beee, yapıyo abicim gavurlar, ulan makina resmen parayı tanıdı ve tam yarım bardak içecek verdi! yuh!"

ehehhee..

evet, bu öyküden çıkaracağımız ders şu; siz siz olun staj yapmayın, yazın tatile gidin. sözlükten de sırlarınızı ifşa edecek şerefsizlerle takılmayın. ahahaaahaa.