bugün

12 eylül 2010 anayasa değişikliği referandumu

"anayasa değişikliğine evet demeyen ben solcuyum demesin"den sonra, "anayasa değişikliğine evet demeyen ben sağcıyım demesin" diyenler de peydah oldu. en son nokta, "referandumda hayır diyenler insan değildir" cümlesi olacak herhalde.

işin diğer ilginç kısmı, yeni anayasaya hayır diyenlere 12 eylül sempatizanı gözüyle bakmak. yani bu anayasaya hayırsa sen faşitsin arkadaş!

zaten bakıyoruz televizyonlarda, okuyoruz gazetelerde... kaç hukukçu konuşuyor ki bu konularla ilgili olarak. kardeşim, mesele dış politikaysa siyaset bilimciler, uluslararası ilişkiler uzmanları konuşsun; anayasaysa hukukçular... tabi ki fikir alınabilir diğer kişilerden ama, salt o adamlar konuşuyorsa bir terslik var. konu ekonomi, anayasa hukukçusu yorum yapıyor. yapsın, ama 2 kişiden biri olmasın o programdaki. fazla konuk varsa eğer, hukukçuya da densin ki "kardeş sen ne diyosun anlat bakim bi hele"

madem bu anayasa daha özgürlükçü, daha pozitif sonuçlar doğurabilecek bir anayasa olacak; dokunulmazlıklar, baraj ne alemde, kuvvetler ayrılığı ne alemde, denetim mekanizması ne alemde. ama yok, buna hayır diyenler faşisttir, hibinedir, puşttur. böyle bir düşünce... bari bu konuda mağdur politikası yapmayın.