bugün

piercing

uzman kişiler tarafından yapılmadığında tehlike saçan , cildin altındaki yağ tabakasının ya da kıkırdağın delinip, yerine yine piercing denilen takıların takılması ile gerçekleşen olay,takılan nesne.

yaptırmadan önce iyi düşünülmesi gerekir.size "kesinlikle enfeksiyon olmaz,sorun çıkarmaz" diyen birine inanmayın.ne kadar iyi bakarsanız bakın yine de her zaman bir risk vardır bunu unutmayın.bu risk yara iyileştikçe azalır belki ama asla yok olmaz.

öncelikle titanyumdan yapılmış piercing ve herhangi başka bir malzemeden yapılan piercingler arasında doğal olarak bulunan fiyat farkı sizi ucuz olanına yöneltmesin.(ağırlığına göre değişir bu fark , mesela standart kaş piercinginde en az 20 ytldir).zaten piercingi yapacak kişi bu işi biliyorsa size titanyumdan başkasıyla yapılmaması gerektiğini belirtecektir. siz sorduğunuzda "cerrahi çelik bu bişey olmaz , titanyum metal karışımı bu deriyle uyumludur " gibi laflar ediyorsa da düşünmeden gidin ordan derim. çünkü kesinlikle titanyumdan başka bir malzemeyle yapılmış piercing tercih edilmemelidir.özellikle delim işleminde kullanılan piercing barının titanyum olması çok önemlidir ilerisi için.

kararınızı verip yaptırmaya gittiğinizde ise sterilize koşullarına ve şırınganın yeni paketten çıkarılmış olmasına dikkat edin.

bir kez yaptırdıktan sonra devamının gelme olasılığı çok yüksektir. her zaman dikkat edin sadece ilk yapımda değil.

delim işlemi sırasında heyecan yapıp ani hareketlerde bulunmayın.

tedaviye gerek yok kendiliğinden iyileşir diyenlere güvenmeyin,belli olmaz.

uzman kişilerin elinde çok acı çekmezsiniz,isterseniz soğutucu spreyle uyuştururlar bölgeyi fakat uyuşturulmadan yapılan piercing daha sağlıklıdır .

piercing, titanyum dışında 750'lik altın,polytetrafluorethylen,platin de olabilir ama bunları ne yazık ki türkiye de bulmak çok zordur. cerrahi çelik,paslanmaz metal gibi şeylere güvenmeyin.

soğuk kış ayları ve çok sıcak yaz ayları yerine baharda yaptırmayı tercih edin, kışın bölgesel donmalara yol açar ,yazın da daha fazla mikrop kapma riski vardır.

bakımına mutlaka özen gösterin ve temiz tutun.

"birşey olmaz yaa ne gerek var bu kadar uğraşmaya,temizliğe,takar çıkarım" gibi şeyler deyip de özensiz davranacaksanız yaptırmayın .