bugün

beş şehir

--spoiler--
karakterlerden akılda kalanlar: aydın, yaşadığı aşktan öte takıntılıymış gibi gözükmüştür, kafede onunla konuşuyormuş gibi yapma olayı güzeldi, çaresizliği hissettirmiştir.

osman:küçücük kalbiyle aşkı, kıskançlık duygusunu hissettirmiş, defterdeki eli çalışı sonra karton yapıp onunla dans edişi..

şevket ve kedi: filmin en sağlam doyamayacağınız karakterleri diyologlar çok güzeldi, şevket'in kimsesi yoktur bir kıza aşıktır şiir yazar, ölümden korkmuyordur zaten ölecektir. her sabah bunun alıştırmasını yapar, belkide. tren satar aslında o da bilmiyor belkide hala öğrenci hukuk 3. sınıfta ve ölü bir annesi vardır. aşık olduğu kıza şiir yazar ama okuyamaz ve yunus emreye yapılan gönderme çok güzedi.'' sevdiğimi demez isem sevmek derdi beni boğar.'' yunus büyük şair be.. ve kediye der:'' benim yerimde olsaydın kedicik benim yerimde olmak istemezdin.'' kızla gider konuşur kız şiir okumadığı için aşık adamın sınanmayacağını bilmez ve onların hikayesi burada biter.

dilek kanserdir üzgündür, babası karısını kaybetmiş, yengesini öldürmüş, kardeşi gibi birine karısını verir ve acıyı gösterir. filmdeki 3 karakterde kanserdir ve ölürler. kanser olmayanlarda ölür.
--spoiler--
içinde ölüm olan, içinden trenler geçen, aşklar olan sonunda hiçbir şey diyemeden ahmet kaya'nın beni vur şarkısı eşliğinde insanları derin düşüncelere daldıran, şiirleri gibi güzel çok güzel onur ünlü filmi.