bugün

haluk kırcı

son açıklamalarında "evet ben öldürdüm, ben bir katilim" demiştir. ama sonra eklemiştir "o dönemde 5 bin kişi öldürüldü hepsinin katili ben miyim? 12 eylül katillerinden dışarı çıkan en son kişi benim. ya 5 bin kişiyi öldüren katiller nerede? diye sorarak biraz düşünmemize sebebiyet vermiştir.
.......................................
- 7 tip'liyi sen mi öldürdün
- evet ben öldürdüm
- niye öldürdün peki
- çünkü o zaman ülkemizde bir iç savaş vardı. birileri sık sık gelip bize: "komünistler bu ülkeyi yıkıp yerine dinsiz imansız bir devlet kuracaklar" diyorlardı. vatanımızı milletimizi korumak için öldürüyorduk. onlar da bizden çok kişi öldürmüştü.
.......................................
- bülent ecevit 1996 yılında ismimi zikrederek benim katil olduğumu söylemişti. ama şunu hatırlatmak isterim ki o dönemde iktidarda hep ecevit ya da süleyman demirel oluyordu. hadi biz gençtik kandırılmaya müsaittik. ama onlar devlet adamıydı. öldürülen onca insanın katledilmesinde onların hiç mi vebali yok?
.......................................

diye devam edip giden bir söyleşisi vardır. okuyun ve objektif düşünün dercesine konuşmuştur. yazı dizisini okuyunca "durun lan bu adam bir şey anlatmaya çalışıyor" demekten kendinizi alamıyorsunuz. bakalım duyması gerekenler duyacak mı? ama yine de bir katildir.