bugün

bunlardafilm com

Bir de mailime şu geldi. Basın bülteniymiş:

türkiye’nin ilk film çöplüğü açıldı: [http://www.bunlardafilm.com]

ülkemizin ilk film çöplüğü olan “bunlardafilm.com” teknolojinin gelişmesiyle birlikte üretilen başarısız film oranından rahatsız olarak, doğal bir refleks sonucu yayın hayatına başlamıştır. özensiz, seyirciyi aldatmaya yönelik ve tekdüze olan filmlerin yapım koşullarına bakılmadan, hemzemin bir sahada kıyasıya eleştirileceği sitede, tür ayrımı olmadan, kısa ve uzun her çeşit filme yer verilmektedir. eleştirilen filmleri çeşitli kategorilere bölerek değerlendiren sitede, her filmin neden o kategoride olduğuna dair de açıklamalar bulunmakta.

“ensenizdeyiz...” mottosuyla yola çıkan site, sinemanın tutkuyla yapılan yeni söz söyleme sanatı olduğunun artık unutulduğunu, tektip bir sinemaya doğru gidildiğini ve kimsenin yeni birşeyler söylemeye cesaretinin olmadığının da altını çiziyor. filmleri bu bakımdan ayrıştırmalı çöp toplama tekniği ile toplayarak kategorilendiriyor ve seyircinin beğenisine bir de bu gözle sunuyor. bunu yaparken film için çalışanları da unutmayarak, geniş bir arşiv oluşturmayı da ihmal etmiyor.

artık filmlerin bu kadar pervasızca ve ne verilirse yer bu halk düşüncesiyle yapılmaması için kolları sıvayan site, gerçek sinema severleri bünyesine bekliyor.

[http://www.bunlardafilm.com]