bugün

hakan fidan

henüz 42 yaşında, hem sivil hem resmi olmak üzere başarılı bir kariyeri olduğu görünüyor.. daha önce tika başkanı olarak görev yaptı. açıkcası ilginç bir geçmişe sahip. 15 yıl tsk da görev yapması oldukça dikkat çekici. ancak ne olduda bir anda bu isim gündeme geldi ve onaylandı? bu kurumda onca isim varken neden hakan fidan?
biraz derine inecek olursak;
genç olması nedeniyle bu kadar büyük bir kurum için uygun isim olduğunu düşünmemekle birlikte, liderlik vasfının henüz hazır olmadığı düşüncesindeyim. mükemmel bir kariyeri olmasına rağmen, tabanda ki mit elemanlarının dışarıdan bir ismi hazmedebilecekleri akıllarda soru işareti yaratmakta.. bu olayın ileride ne gibi sorunlar yaratacağı, hangi tehlikelerle karşı karşıya gelineceği, nelerin düzeleceği, nelerin huzura kavuşacağı, nelerin yeterince şeffaf olacağı zaman içinde açığa çıkacaktır.
hakan fidanın müsteşarlığa gelmesiyle, eski mit mensuplarını tekrar göreve getireceği basında dönen konulardan biri.. operasyon yetkisi, istihbarat yetkisi hangi ölçüde gelişecek? bu isim bunu başarabilecek mi?

ortadoğunun en büyük ve en kilit ismi olan türkiye cumhuriyetinin istihbarat alanında ne gibi başarılar elde edeceği, hangi alanlarda söz sahibi olacağı merakla beklenmektedir.
bir anda gündeme gelen bu genç ismin nasıl bir politika izleyeceği tam bir muammadır.. nihayetinde ne desek, ne tahmin etsek yanlış olabilir.
bekleyip göreceğiz..

(bkz: liderlik vasfı)
(bkz: aktif rol oynamak)
(bkz: devletin çıkarları)