bugün

türk tarih tezi

atatürk ün tarih tezi doğrultusunda, gazi'nin direktifleri ile araştırılmış, geliştirilmiş, türk ırkının kökeni ve türklerin medeniyete olan katkıları hakkında önemli bulgular elde edilmiş çalışmadır.
bu çalışmaların ışığında 1930 yılında yüz adet basılan Türk Tarihinin Ana Hatları isimli eser Türk tarih tezi'nin en önemli ürünü olup 1931-1941 yılları arasında okullarda ders kitabı olarak okutulmuş ve türkçülük ideolojisinin gelişmesine önemli katkılar sağlamıştır.
http://tr.wikipedia.org/w...ih_Dersleri_1931-1941.jpg

yine türk tarih tezi çalışmalarında türklerin anavatanı olan orta asya'dan evvel dünyaya mu kıtasından yayıldığına dair bulgular ve savlar ortaya atılmış, mu kıtası uygarlığına ait halkların sümerler ve amerika yerlileri'nin türkler ile akraba oldukları, aynı soydan-kökenden geldikleri bu ırklarla türkler arasında, gerek lisan gerekse yaşamsal örneklemelerden yola çıkılarak iddia edilmiştir.
--spoiler--
Türk Tarih Tezi, beyaz ırkın kökeninin Orta Asya olduğu hipotezinden yola çıkmaktadır. Buna göre değişik çağlarda, çeşitli göç dalgaları halinde Orta Asya'dan dünyaya yayılan Türklerin de atası olan halklar, dünya medeniyetlerinin önemli bir kısmını kurmuştur.
--spoiler--
bu gün cumhurbaşkanlığı forsunda bayrakları ile sembolize edilen 16 türk devleti de türk tarih tezi'nin sonuçlarından biridir.

(bkz: güneş dil teoremi)