bugün

tapınak şövalyeleri

illuminati şebekesinin fikri altyapısını oluşturan bu örgüt haçlı seferleri sonrasında kudüs'te kuruldu. bu adı almalarının sebebi ise söylenenlere göre kudüs kralının süleyman mabedi'nin bulunduğunu ileri sürdükleri bölgeyi koruma görevini kendilerine vermesiymiş. masonluğun da temel fikriyatını geliştiren tapınak şövalyeleri muhtelif adlarla varlığını sürdürmüştür. bugün bu hareketin en çok tanınan kolu ise sion birliği.

sadece masonluğun değil siyonizm ideolojisinin fikriyatının geliştirilmesinde de rolleri olduğu bilinen tapınak şövalyeleri kısa zamanda büyük servetler elde ettiler. batı'nın yalnızca en büyük askeri gücü olmakla kalmayıp aynı zamanda en önemli tüccarları arasında ilk sıralarda yer aldılar. tapınak şövalyeleri bugünkü masonlar gibi gizliliğe büyük önem verirlerdi. ilginçtir ki batıya ait olduğu sanılan bu örgütün mensupları hz. isa'yı yalancı peygamber olarak tanımlıyorlardı. haça tükürmeyi, haçın üzerine basmayı ve hristiyanların dini değerlerine hakaret etmeyi adeta kutsal fiiller addediyorlardı. bunun sebebi ise asıl fikir babalarının ve organizatörlerinin yahudi kökenli olmasıydı.

bi ara siyasi otoritelerinin zayıflaması sebebiyle hristiyanların dini değerlerine hakaret ve saldırı suçlamalarıyla yargı önüne çıkarıldılar ve bazıları ölüme mahkum edildi. ama daha sonra saklanmayı yani yer altına çekilmeyi başararak varlıklarını sürdürdüler.

birçok araştırmacının ortak tespitine göre masonluk hareketinin temelini de bu tapınak şövalyeleri hareketi oluşturuyor. her iki hareketin aynı simgeleri kullanmaları bu yöndeki kanaati destekler nitelikte. ayrıca tapınak şövalyeleri'nin hristiyanların dini değerlerine hakaretten dolayı yargılanmalarından sonra yeraltına inmelerinin ardından masonluk örgütleriyle ortaya çıktıkları tahmin ediliyor. bu kanaati destekleyen muhtelif tarihi belgeler ve bilgiler de bulunmakta. fakat mason kardeşler adıyla yeniden örgütlenirken biraz daha tedbirli hareket etmeyi tercih etmişler. bu kez hristiyanların dini değerlerini aşağılayıcı tutum içine girmektense onları çok rahatsız etmeyecek hatta onların da kabul edebilecekleri bir fikri altyapı oluşturmaya özen gösterdiler.