bugün

erciyes üniversitesi

erciyes universitesi

Kampüs Şehir merkezi ile Talas ilçesi arasında geniş bir arazidedir.Veterinerlik Fakültesi hariç tüm fakülteler merkez kampüsündedir.Bir üniversite öğrencisi için şehir ve Üniversitenin olanakları idealdir.Ancak Erciyes Üniversitesinde okurken eve çıkmanız biraz zordur zira şehirde kimse öğrenciye ev vermek istememektedir yalnızca bazı kooparatiflerde ve Talasta ev bulabilirsiniz.

Kampüs içinde bir çok kro diye tabir edilen cinsten eleman bulunmaktadır bunlar genellikle meslek yüksek okulu veya dışardan kampüse serserilik yapmaya gelen tiplerdir.Bunlar kendilerini ülkücü milliyetçi diye nitelendirirler ve ağalıklarını millete kabul ettirmeye çalışırlar.sıkıyosa diyarbakırda izmirde yap bunu.

Ayrıca cemaat grplarıda kampüs içinde öğrencileri kendi etraflarında toplamaya çalışmaktadır.

Fen-Edebiyat fakültesi fakülteler içersinde çekim merkezidir denebilir.Meslek yüksek okulundan uzak durun derim.

Kampüs içindeki neredeyse her bina bir hayırsever tarafından yapılmıştır.Çünkü üniversitenin Kayseri sanayisi ile çok iyi ve verimli ilişkileri vardır.

Bahar şenlikleri ise üzerine bir küçük kitap yazılabilir.Her sene en az 5-6 sanatçının konser verdiği şenlikler gerçekten görülmeye değerdir.Şenlik alanı ise akşamları tam bir panayıra dönüşmektedir.Üniversiteler arasında en güzel organizasyonu belkide Erciyes Üniversitesi yapmaktadır.

Üniversitenin biim alanındaki faaliyetlerini takdir etmemek elde değildir bir çok bilim adamı yetitiren Erciyes bilimsel dergi makale ve yayında ilk 5 sıradadır.

Kısacası erciyes üniversitesini okunası üniversite diye tabir edebilirim.