bugün

superonline

internet hızına diyecek olmayan iSS.
amma velakin gel gelelim müşteri hizmetlerine ve teknik destekine.

eve kuruluma gelen teknik ekip, hiçbir boktan çakmayan, son derece işten uzak olan, sadece kablo uzatmaya yarayan bir ekip. internet bağlantısını kuramayınca bilgisayara format atılması gerektiğini bile söyleyebilen gariplikler silsilesi. günün hangi saati çalıştıklarını bile bilmiyorlar*. telefon üzerinden destek sunamıyorlar. hiçbir şey yapamadıklarında kablolara suç buluyorlar.

müşteri hizmetleri ise teknik destek verdiğini sanıyor. bana otomatik ip ve dns ataması ayarlarını sorduğu için teknik destek verebildiğini sanan arkadaşları müşteriyle muattap ediyorlar. tamam türkiye bilişim sektöründe acemi bir ülke ve msn'e giren herkes bilgisayar bildiğini sanıyor. ama böylesi bir şey olmaması lazım.

2 saat içerisinde 3 kez aradığım müşteri hizmetleri hattında toplam olarak 45 dk hatta beklemek zorunda kaldım. superonline ya da bağlı olduğu çağrı merkezi bu duruma bir el atsa ve istihdam açsa hiç fena olmaz!

ve sorunumun proxy ayarlarından kaynakladığını ancak kendi çabamla buldum. superonline'dan umudumu kesip telefonu kapatalı 15 dk olmuştu zaten. yarın sözde teknik ekip gelsin de kabloyu incelesin bari.