bugün

trabzon un 2016 ya aday gösterilmemesi

öncelikle şampiyonanın ülkemizde düzenlenme ihtimali oldukça yüksektir. çünkü fransanın çok yakın tarihte turnuvayı düzenlemiş olması , italyanın bu işi çokta önemsememesi , türkiyenin daha önce bu çapta bir organizasyon düzenlememiş olması ülkemizin en büyük avantajlarıdır. birde buna yakın tarihte düzenlediğimiz birkaç küçük ama başarılı organizasyonuda eklersek ne kadar avantajlı olduğumuzu daha açık bir şekilde görmüş oluruz.
ancak aday gösterilen kentlerin bir bölgeye yoğunlaştırılmış olması son derece anlamsızdır.çünkü böyle konularda kentler yurdun değişik bölgelerinden seçilmelidirki ülke geneli itibariyle turnuva atmosferini yaşasın.özelliklede kara , hava , deniz ulaşımının olduğu , otel sayısının en az belirlenen kentler kadar olduğu bilinen futbol aşığı trabzon kentinin alınmaması federasyon yetkililerinin ne kadar iş bilmez olduğunun en önemli göstergesidir.burada amaç aday kentlere söz söylemek değildir. çünkü o kentlerde oldukça güzel illerimizdendir. ama neden bir doğu ili yok , (erzurum , g.antep , diyarbakır , ş.urfa ) neden karadenizdden hiçbir il seçilmedi. (samsun , trabzon )
turnuvayı alırız ya da alamayız bu çokta önemli değil. asıl anlatmak istediğim ülke futbolunu yönlendiren bazı isimlerin geniş vizyona sahip olamamaları , işi bilmemeleri ve doğu ile batı arasındaki eşitliğin sadece sözde olduğunu düşündüren eylemler yapmış olmasıdır. özellikle doğu ve batı arasındaki ekonomik uçurumların olduğunu bilmemize rağmen bu seçimleri yapmak ne derece akıl karıdır anlayabilmiş değilim. bilmem anlatabildim mi...