bugün

robert de niro

marlon brando ve jack nicholson'la beraber oyunculuk denen olgunun en üst seviylerinde bulunan; hocaların hocası stella adler'in başında bulunduğu oyunculuk okulunda öğretilen metod oyunculuğunun ve genç oyuncu adaylarına ders mahiyetinde okutulması gereken stanislavski kitaplarında** detaylarıyla anlatılan bu olgunun en önemli temsilcilerinden biri olduğuna inandığım; al pacino ile karşılaştırılmasının da -oyunculuk tarzları bakımından- kesinlikle yanlış olduğunu düşündüğüm büyük aktör.

kanımca en önemli filmleri, martin scorsese'yle beraber gerçekleştirdikleri çalışmalardır. ayrıca, brian de palma, coppola, alan parker gibi ustaların ses getiren filmlerinde de yer almıştır. yine bir de niro - scorsese ortaklığından oluşan 3 saat civarında bir uzunluğa sahip başyapıt casino'dan sonra, maalesef oldukça gösterişsiz ve vasatı geçemeyen yapımlarda, kendi oyunculuğuyla kurtarmaya çalıştığı filmlerde yer almıştır.

halihazırda üst düzeydeki kendi oyunculuk sınırlarını en fazla zorladığı ve de niro'nun doruk noktası olarak gördüğüm film için;

(bkz: raging bull)