bugün

vancouver

Vancouver şehri bilindiği gibi Kanada'nın en turistik ve iklim olarak en ılıman şehridir.

Vancouver, Kanada'nın güneybatı ucunda yer alır. Washington Eyalet sınırının yaklaşık 40 kilometre kuzeyinde bulunan bu kentin üç tarafı denizlerle çevrilidir: Kuzeyde Burrard Körfezi, batıda Vancouver 'ı Vancouver Adası'dan ayıran Strait of Georgia (Georgia Boğazı) ve güneyde Fraser Nehir'nin kuzey kolu. Kuzeye doğru manzaranın hakim unsuru, kıyı boyu uzanan ve yükseklikleri North (Kuzey) Vancouver ve West (Batı) Vancouver'da 3,048 metreyi bulan dağlardır. Doğuda City of Burnaby, güneyde City of Richmond ve batıda Georgia Boğazı yer alır.

Stratejik konumuna bağlı olarak Vancouver, ticari faaliyetlerin önde gelen merkezleri arasındadır. Kuzey Amerika'nın batı sahilinin hemen hemen orta noktasında yer alan kent, Londra ve Tokyo'ya hava yoluyla eşit mesafededir.

44 mil karelik yüzölçümüyle Vancouver, Kanada'nın en önemli sekiz kenti arasında en küçük ikinci kenttir. 1,076 mil karelik metropolit bölge Kanada'nın en geniş üçüncü bölgesidir.
Mart 1995'te Geneva (isviçre) Corporate Resources Group tarafından, hayat ve çevre koşulları göz önüne alınarak yapılan 'dünyanın en büyük 118 kenti' sıralamasında City of Vancouver dünyanın en iyi ikinci kenti seçilmiş ve gümüş madalya kazanmıştır.

Sunduğu kamu hizmeti, verimlilik ve altyapı hizmetleriyle Kent idaresi de sıralamada altıncı olmuştur. Zirvedeki beş kent şunlardır: Singapore, Auckland, Wellington, Vienna ve Dusseldorf. Bu sıralamaya göre Vancouver, Kuzey Amerika'nın birinci kenti olmuştur.

Aralık 1997'de Vancouver, yine aynı grup tarafından Kuzey Amerika'nın ve dünyanın yaşanılabilir en iyi kenti seçilmiştir.

Tepelik bir bölgeye kurulmuş olan kent ve civarındaki birçok köprü; okyanusun, koyların ve şehrin olağanüstü güzellikleriyle izleyenlerin akıllarını başlarından almaktadır.

Vancouver'dan aşağı inildiğinde, eski Gastown bölgesinin yenilenen Victorya büyüsü, dünyanın en büyük şehir parklarından biri olan Stanley Park'ın zümrüt alanları gibi birçok cazip seçenekle karşılaşılır. Hemen köşeyi döndüğünüzde Wreck Beach'in güzel kumsalı ve sörf imkanları sizleri beklemektedir. Ayrıca şehir içinde arazi yürüyüşü, rafting ve piknik yapabileceğiniz alanlar mevcuttur. Vancouver Adası, balina seyri dahil pek çok doğa harikalarıyla meşhurdur.

kaynak: http://www.uluslararasiegitim.com
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar