bugün

türk tv dizilerindeki sapkın ilişkiler yumağı

son demde türk dizilerinde böylesine bir sapkın ilişki modası hasıl oldu. artık sebebi, senaristlerin cinsel fantazileri midir, rtük'ün erotizm ve erotik yayın yasağından mıdır bilinmez, böylesine bir ahlaksızca yöntem kullanılmaya başlandı dizilerde. verin efendim her türden içeriği, isteyen seyretsin, böyle ahlaksızca yöntemlere başvurulmasın çoluk çocuk izliyor evde bunları.
Neyse şimdi bu türden dizilerden takip edebildiklerim arasından bir kaç örnek vereyim de entry daha anlaşılır olsun.

Bir bulut olsam : olay güney doğu bölgesinde geçmekte. bir adam var, evleniyor ayrılıyor kuma geliyor falan. ayrılan başka biriyle evleniyor, eski koca gelip tecavüz ediyor, yeni kocaya bir şeyler oluyor, bu adam piyasa bir karıya daha çöküyor, sonra bu adamın babası da aynı karıya çöküyor, ortada bir doktor var o da elin dul karısına eline geçen ilk fırsatta çökecek gibi. yani böylesine bir ahlaksızlık, böylesine bir otel, belediye başkanlığı saygın adam portresi yuh!
sorsan hacı bu ne iş diye yapımcılara "biz doğu kadının yaşamış olduğu dramı ve travmaları, toplumsal baskıyı ve kadının bir metaya dönüştürülüşünü, kadının adı yokluğunu, ikinci sınıf insan sayılışını falan analiz ediyoruz" der çıkarlar. tamam sen gene et de sıçratma bari abi ya.
gerçek hayatta bu adamların yüzüne tükürür, dönüp bakmayız, ama televizyonda evlat - uşak, karı - kız manda gibi seyrediyoruz.

unutulmaz : bu sapkın ilişkiler yumağında bir ekol bence bu dizi. şimdi ortada, orta yaş krizine girdiğini düşündüğüm, yaştan hallice, saçlarına kırlar düşmüş bir adam var. ama nedense adama dünyada kalmış son erkek ya da bereket tanrısı muamelesi çekiliyor. bu adam cağız, bir kızla nişanlanıyor, sonra nişanlandığı kızın, kız kardeşini yani baldızını hamile bırakıyor, sonra bu hamile bıraktığı baldızıylan birlikte aşk acısı çekerken çok üzülüyoruz vah vah diyoruz biz.
sonra bu baldız gidiyor birine yamanıyor. bu yamandığı kişi de aslında ne hikmetse artık kimsenin bilmediği ablasının kendisini hamile bırakan kocasının kardeşi falan.
yanı adam böylece ham baldızına çökmüş oluyor hem de kardeşinin karısına. allah, akıl fikir vermemiş sadece vajinayla penis vermiş bunlara.

aşk ı memnu: uşak aşıya, aşçı bahçivana, bahçivan şoföre, sonra hepsi uşağa dizisi.
kimin eli kimin neresinde belli değil, bir oğlancık var. amcasına garezi neyse artık karısına kızına kayıyor, madam var adam var hespi birbirine kayıyor. anlatılmaz yaşanır. aile aile değil, ev ev değil seks hause mübarek. çılgın bir partinin tam ortasındayız sayın seyirciler.
Gerçi bilmiyorum belki buna uydurulacak bir kulp vardır romandan uyarlama diye romanı okumadığım için bir şey de diyemem. zaten türk edebiyatından da haz etmem.